Цветът на хамелеона

Pinterest LinkedIn +

България, 2012, 114 мин. Режисьор: Емил Христов Сценарист: Владислав Тодоров С участието на: Руши Видинлиев, Михаил Билалов, Деян Донков, Ирена Милянкова, Христо Гърбов, Руси Чанев, Самуел Финци, Касиел Ноа Ашер, Михаил Мутафов, Светлана Янчева, Йорданка Йовева и др. Черна комедия

За филма:

"Цветът на хамелеона" е режисьорски дебют на оператора Емил Христов ("Светът е голям и спасение дебне отвсякъде", "Дзифт", "Стъпки в пясъка", Love.net). Световната премиера на лентата беше в рамките на Международния кинофестивал в Торонто през септември миналата година.

Сценарият на "Цветът на хамелеона" е базиран на романа "Цинкограф" на Владислав Тодоров, когото повече от вас вероятно познават като автор и на друг екранизиран роман - "Дзифт".

Начело на актьорския състав в "Цветът на хамелеона" са Руши Видинлиев и Ирена Милянкова ("Под прикритие"). Партнират им Деян Донков ("Под прикритие", "Хиндемит"), Михаил Билалов ("Под прикритие"), Христо Гърбов ("Мисия Лондон", "Столичани в повече"), Самуел Финци, когото вероятно сте гледали в "Хълмът на боровинките" и "Пазачът на мъртвите" и Касиел Ноа Ашер (Зад кадър).

Историята:

По време на нежните революции в Източна Европа, тоест в края на осемдесетте години на миналия век, в една страна, която много прилича на България, един вманиачен конспиратор създава собствен отдел на тайните служби. Със собствена документация и агенти. Архивът, който той създава с цел да "ужили" МВР, се превръща в извор на интриги и трагикомични обрати.

Сподели.