Може ли електричеството да спаси ретро автомобилите

Pinterest LinkedIn +

Електрическите автомобили изглеждат неизбежното бъдеще на индустрията. Правителствата по света вече обмислят и забрани за двигателите с вътрешно горене. Какво би означавало всичко това за ретро автомобилите?

Те са неизменна част от историята. Логичните варианти пред тях изглеждат два – единият е да бъдат паркирани в музеи завинаги. А другият – да продължат да вървят, но с ограничен пробег, и да излизат само по няколко пъти в годината за паради. Това се случва и в момента в някои държави.

Но има и един трети вариант  да бъдат електрифицирани. Именно това прави компанията "Westfield" заедно с новата си придобивка  "Chesil Speedsters".

"Westfield" вече е направила работещ електрически прототип, който използва реплика на класиката Porsche 356. Идеята е семпла  да се запази стилът, визията и духът на класическите автомобили и да им позволи те да продължат да се движат по пътищата и когато електрическото задвижване стане приоритет.

Разбира се, ще се запазят и напълно оригинални автомобили, но тези електрически алтернативи ще позволят на хората да се наслаждават на класиките по-дълго време. Има и други подобни проекти, които засега обаче са доста скъпи. Заради малкото произведени бройки електрическите класически автомобили ще останат по-скоро лукс и решение за най-големите им почитатели.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.