Мистър и Мисис Смит (Mr. And Mrs. Smith)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2005, 120'
Режисьор: Дъг Лайман
Сценарий: Саймън Кинбърг
Участват: Брад Пит, Анджелина Джоли, Адам Броуди, Кери Уошингтън, Винс Вон, Анджела Басет
Жанр: Екшън, Комедия

След като показа невероятните си режисьорски умения, Дъг Лайман (Самоличноста на Борн, Давай) се завръща с нов, не по-малко интересен филм. Историята в него разказва за двама съпрузи, които уж живеят спокоен и тривиален семеен живот. Когато обаче съпрузите са Брад Пит (Троя, Седем) и Анджелина Джоли (Александър, Първороден грях), нещата съвсем не са такива каквито изглеждат.

Всъщност мистър и мисис Смит са високо платени наемни убийци, които работят за две конкурентни организации, но дори и не предполагат с какво се занимава половинката им.

Истинската веселба настава от момента, в който всеки един от тях бива нает да убие другия. Резултатът е показан по най-интересния начин от режисьора Дъг Лайман, който с лекота съчетава остроумните диалози със спиращи дъха сцени. Неговото заключение относно филма е следното: “В крайна сметка, “Мистър и Мисис Смит” е разказ за борба, която всеки от нас води, а именно - съжителството с друго човешко същество.”

“Мистър и Мисис Смит” е екшън-комедия, нямаща за цел да разказва някаква поучителна история, а просто да покаже историята на едно необикновено семейство с необикновените им проблеми.

Официален сайт: http://www.mrandmrssmithmovie.comСподели.