Мишо Шамара: "Никога не е имало по-сериозно музикално явление от "Гумени глави"

Pinterest LinkedIn +

"Сега като си припомням песните на "Гумени глави" за турнето, осъзнавам че "Гумени глави" и после "R&B Records" са най-истинските БГ продукции заедно със "Снайпер рекърдс" и създадените от рап могула Васко-Теслата "Ъпсурд ". Разликата само е, че Варна роди най бруталният хард кор рап, който звучи добре и днес" - похвали се Мишо Шамара във "Фейсбук".

Емигриралият в САЩ варненски рапър, който от известно време се подписва като Shamara a.k.a. Big Sha, планира да се завърне в родината, за да осъществи мини турне с бившата си група "Гумени глави". Той подгрява тукашните си фенове с клипове на най-големите си хитове, които пуска на стената в социалната мрежа, както и с разсъждения за музикалния живот у нас.

"Замислям се каква мега яка музика сме правили още преди 24 години и как се слуша и до днес. С цялото уважение към модерния рап, но няма песен, която да издържи повече от 2 години, и се забравя. 

Турнето на "Гумени глави" ще е едно от най-бруталните преживявания за много хора. Цели поколения израснаха с тоя звук. Да, текстовете са понякога наивни, понякога сексистки, но това е отражението на живота през 90-те.

Никога не е имало и няма да има по-сериозно музикално явление от "Гумени глави". Тоталният протест и счупване на всичко, което е имало рамки и ограничения. Бунт във всяка рима и всеки тон.

Радвам се, че съм основоположник на тази легенда, която ще остане и след мен, когато един ден бъда само прах" − нескромно сподели Шамара с последователите си във "Фейсбук".

В допълнение звездата обяви и нови дати от турнето, за което до момента се знаеше, че ще мине през София и Варна:

"ПС: Чакаме ви 
08.09 Варна
09.09 СЛ Бряг
12.09 Пловдив 
13.09 София 
14.09 София 
15.09 Скоро инфо
19.09 Скоро инфо"

Сподели.