"Миньоните" - забавните жълтурковци в търсене на перфектния злодей

Pinterest LinkedIn +

Само няколко седмици след дебюта на една от най-добрите анимации на 2015 г. - Inside Out (Отвътре навън), в кината се завърнаха жълтурковците на Гру от Despicable Me (Аз, проклетникът).

Големият въпрос за Minions (Миньоните) беше дали ще успеят да правят номерата си от първите два филма в продължение на цял филм, без помощта на приятелите си от предните части. Мъниците успяват! Може да не гонят някакви високи цели в кино историята, но пък забавлението ви е в кърпа вързано.

Историята накратко - всичко се развива от времето на създаване на живота на Земята до средата на 20-ти век. През целия този период познатите ни миньони търсят своя голям злодей, тъй като все още не са срещнали Гру. Естествено непохватността не е тяхната най-голяма сила и един след друг господарите им "изчезват"… 

Всичко това е докато не откриват Скарлет Овъркил - злодейка, вдъхновена от филмите за Джеймс Бонд, която иска… е, световно господство, какво друго може да иска? 

Главните герои Стюарт, Кевин и Боб нямат почти никакви реплики на английски, но са изключително лесни за разбиране. А вече са спечелили и сърцата ни в предишните филми, затова в Minions просто се радваме на простотиите, които правят.

Продукцията е насочена най-вече към най-малките и разчита на много първосигнални шеги, но сценаристите не са пропуснали по нещо и за придружителите на малчуганите. Ако гледате някоя от любимите си детски анимации и чак сега схващате част от хумора - точно така ще се чувстват и днешните деца след години, когато гледат Minions наново.

Освен, че смешките са на нивото на Despicable Me (по-скоро на втората част), филмът разчита също така на страхотен саундтрак. 

Стюарт, който лесно може да ви стане любим миньон в spin off-a, е големият китарен бог на анимацията. Поради това много от сцените му са съпровождани от песни на Джими Хендрикс, Van Halen, Тhe Doors, The Rolling Stones и естествено The Beatles. 

Ако искаме да се заядем за нещо в невинна забавна анимация, чиято единствена цел е да радва, то можем да искаме повече от Скарлет като злодей. Но не искаме да го правим. 

По-скоро си мислим да теглим чертата и да гледаме любимите си моменти от трите филма отново и отново. До 2017 г., когато в кината ще ни чака Despicable Me 3. 

Avtora.com: Очакваме вашите коментари под статията за този филм!


Сподели.