Мими Иванова обучава таланти от Търговище

Pinterest LinkedIn +

В първият ден на астрoномическата пролет в Търговище пристигна любимата на поколения българи поп певица Мими Иванова.

Изпълнителката на "Майчице свята", "Петнадесет лалета", "Слънцето е в моите коси", "Вълкът и седемте козлета" и още десетки вечни поп хитове гостува в нашият град по покана на вокалния педагог Десислава Станкова. Поводът бе двудневният Майсторски клас по вокално изкуство "Няма нищо случайно", в който взеха участие таланти от Музикална школа "New Voices". Всеки участник в Мастер класа получи индивидуални ценни съвети за изработването на своя сезонен репертоар.

Търговищките млади артисти бяха ангажирани с вокални уроци, които включваха:

Упражнения за артикулация и дишане, техники на разпяване, звукоизвличане, фразиране, нюансиране, динамика, вибрато, поддържане на широк гласов диапазон, импровизиране, придобиване на правилни певчески навици, подбор и изготвяне на репертоар, подготовка за фестивали и конкурси!

Празник за деца и родители, петнадесет часа неуморен труд и много усмивки е споменът от това невероятно изживяване. "Безкрайно съм щастлива, че успях да се докосна до професионализма на тази невероятна жена. Подари на децата спокойствие, вяра, оптимизъм, добронамерена човечност и същевременно градивна критичност!" – развълнувано разказа Деси Станкова.

"Пеенето не е лесна работа, има свои тънкости, а удовлетворителен резултат се получава след многогодишен труд! И въпреки всичко малък град като Търговище трябва да се гордее с тези невероятни деца!" – сподели в разговор Професионалистът, Артист и Педагог Мими Иванова!

Източник: Newvoicesbg
Сподели.