Илон Мъск посрещна единадесетото си дете и направи апокалиптична прогноза

Pinterest LinkedIn +

Основателят на "SpaceX" и "Tesla" Илон Мъск обясни защо има нужда от толкова много деца и даде апокалиптична прогноза.

Малко след като посрещна на бял свят най-малкото си дете, милиардерът каза, че е изключително обезпокоен от намаляващата раждаемост в света. Според него се раждат твърде малко деца, така че човешката популация скоро ще започне да намалява, съобщава "Page Six".

"В много страни раждаемостта вече е паднала под нивото, необходимо за възстановяване на населението, и това вероятно ще се случи почти навсякъде. Това е просто факт, а не „развенчана теория“. Възпроизвеждането изисква коефициент на раждаемост 2,1. Ясно е, че светът като цяло скоро ще падне под това ниво" - е заявил Мъск, цитиран от изданието.

Майка на новороденото дете на Илон Мъск е Сиобан Зилис, топ мениджър в "Neuralink". Преди това тя е работила в "Tesla" и "OpenAI". Това е третото им общо дете. Двамата имат и близнаци - Азур и Страйдър, които са родени през 2021 г. Полът, името и точната дата на раждане на бебето засега не са известни.

Милиардерът има най-малко 11 деца: пет от първата си съпруга, писателката Джъстин Уилсън и три от канадската певица Граймс (псевдоним на Клеър Баучер). 

Загадъчни са и отношенията му с майката на трите му най-малки деца. Преди време
 Зилис увери приятели и колеги, че не е имала романтична връзка с милиардера, а децата са плод на прагматично споразумение между родителите. В същото време от съдебни документи става ясно, че през 2022 г. Мъск е живяла в къщата ѝ в Тексас.

Милиардерът и преди е заявявал, че децата са неговият принос в борбата с ниската раждаемост. „Към днешна дата намаляващата раждаемост е най-голямата опасност, която застрашава цивилизацията“, написа той в социалната мрежа Twitter. „Запомнете думите ми, за съжаление това е вярно“.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.