Мила Йовович отново зарази американския боксофис с Resident Evil: Retribution

Pinterest LinkedIn +

Петият пълнометражен филм от кино поредицата Resident Evil, базирана на култовата японска сървайвъл хорър гейм серия Biohazard, оглави класацията на най-доходоносните киноленти в САЩ и Канада непосредствено след рилийза си с $21.1 млн. от продадени билети. Боксофисът на Resident Evil: Retribution се вписа с прогнозите на Sony Pictures, които изтъкват участието на Мила Йовович в ролята на главната героиня във всичките пет филма – Алис, като печелившия коз на поредицата.

"В която и страна да отиде, тя кара публиката да се влюби в нея. 3D и Imax елементите надградиха франчайза по определен начин, но големият джакпот е Мила", коментира Рори Бруър – президент на филмовата дистрибуция на компанията.

Реализиран с производствен бюджет от $65 млн., Retribution инкасира още около $50 млн. от продадени билети в останалите страни по земното кълбо, където вече се прожектира, заформяйки стартов глобален боксофис от над $71.1 млн.

Четирите филма, предшестващи неговата поява, първият от които излезе точно преди десет години, генерираха общо над $600 млн. от продадени билети в кинотеатрите по цял свят. Запитан дали публиката може да очаква следващ Resident Evil филм, Бруър отвърна: "Бих се обзаложил".

Задържалият се на първото място през последните две седмици друг филм на ужасите - The Possession, инкасира $5.8 млн. през изминалия уикенд и се смъкна не с една, а с две позиции наведнъж, тъй като с трикратно по-големи приходи на второ място дебютира новоиздадената триизмерна версия на анимационния блокбъстър Findging Nemo.

Отличеният с Оскар филм на Pixar приключи оригиналния си театрален тур с близо $870 млн., а конверсията му в 3D формат (чрез дигитален ремастеринг) е струвала по-малко от $5 млн. По-рано тази година Pixar обявиха, че работят по продължение на филма, разказващ историята на едноименния главен герой – рибка Клоун, неговия баща Марлин и очарователната Дори, в чиято роля във Finding Nemo 2 ще се завърне любимката на Америка – Елън Дедженеръс.

Криминалната уестърн драма, ситуирана в годините на Сухия режим - Lawless, заема четвърта позиция в настоящото издание на боксофис класацията с $4.35 млн., след като така и не се разписа на върха (оставайки в сянката на The Possession), а с почти еднакви приходи на пета и шеста позиция се нареждат all-star екшънът The Expendables 2 и stop-motion анимацията от създателите на Coraline – ParaNorman, чийто рилийз на DVD и Blu-Ray предстои на 27 ноември т.г.

Издадената миналата седмица драма The Words с Брадли Купър и Зоуи Салдана, The Bourne Legacy с Джеръми Ренър по стъпките на Мат Деймън, и комедиите The Odd Life of Timothy Green и The Campaign допълват топ 10 на най-касовите филмови заглавия в актуалния киноафиш на САЩ и Канада.

Сподели.