Microsoft Office 365 - посрещнете бъдещето на офис пакетите

Pinterest LinkedIn +

И така - новият Microsoft Office вече е факт. Макар че е с пореден номер 15, официално името на пакета е Office 365. Той ще се доставя в три версии, ориентирани към различни групи потребители. Office 365 Home Premium ще е предназначен най-вече за домашно ползване и ще включва Microsoft Office Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Access и Publisher.

Office 365 Small Business Premium пък ще е за малкия бизнес – фирми с до 10 работни места, и ще предлага Lync, професионален модул за електронна поща, опции за видеоконферентна комуникация, споделено използване на документи и инструменти за създаване и редакция на уеб сайтове.

Office 365 ProPlus пък е за големи бизнес организации. Той е с повишено ниво на корпоративна сигурност, поддръжка на предходните версии на пакета и куп инструменти, улесняващи администрирането и поддръжката му.

Сред най-интересните новости в Office 365 са поддръжката само на Windows 7 и 8 работна среда, опции за използване на многобройни cloud услуги и интеграция със социалните мрежи.

Windows 8 опциите са най-интересни и включват редица възможности за сензорен контрол с докосване и управление с жестове. Функцията Inking пък позволява създаване на съдържание и редакцията му с помощта на стилус и чувствителен на допир дисплей.

Иначе казано – новият Office ще се чувства отлично в таблет среда. Връзката с интернет също играе централна роля. Съхраняването на документи и файлове в услугата SkyDrive е реализирано максимално естествено и дистанционната работа с тях по нищо не се различава от боравенето с локални записи.

Що се отнася до системните изисквания на новия пакет, те не са кой знае колко по-високи от тези на предшестващата Office версия: процесор с тактова честота от 1 Ghz или по-висока, между 1 и 2 GB оперативна памет (в зависимост дали използвате 32- или 64-битова версия), и около 3.5 GB дисково пространство.

Пробната версия на новия пакет може да свалите свободно от сайта на Microsoft.


Сподели.