Windows 8 с премиерна дата

Pinterest LinkedIn +

Следващата ревизия на операционната система на Microsoft, Windows 8, ще направи своя дебют на 26 октомври 2012 г. На тази дата потребителите ще могат да закупят ново PC с инсталиран Windows 8, както и да ъпгрейднат настоящата си версия на Windows срещу $40 (стига тя да не е по-стара от Windows XP).

Очаква се приблизително по същото време да бъде представен и първият Surface таблет на компанията. Устройството ще работи с Windows RT OS (една от трите версии на Windows 8), оптимизирана за архитектурите на ARM.

Неговата Pro версия ще се появи приблизително три месеца след това, или иначе казано - в самото начало на 2013 г. Surface Pro ще оперира с Windows 8 Pro и ще бъде захранван от процесор от Ivy Bridge гамата на Intel.

Опитните компютърни потребители, "които се чувстват уверени в архивирането на компютърни файлове, форматиране на твърд диск и инсталиране на операционна система от нулата" и "нямат нищо против честото актуализиране на софтуера", все още имат на разположение последната (неокончателна) публична версия на новия Windows – Windows 8 Release Preview.


Сподели.