Michel Legrand, Mezzoforte и Peter Erskine (Weather Report) на Sofia Jazz Peak

Pinterest LinkedIn +

С концерт на немската група Von Spar на 29-ти март ще се открие поредното издание на фестивала Sofia Jazz Peak. До 17-ти април, когато е закриването му с концерт в НДК на носителя на 3 награди Oscar и 5 Grammy-та Мишел Легран (Michel Legrand), ще се проведат 10 джаз шоута.

Сред тях са концертът на супертриото Питър Ърскин, Милчо Левиев и Йотис Киортцоглу, този на една от най-успешните европейски фънк-фюжън формации Mezzoforte, както и на майстора на фънка Мейсио Паркър (Maceo Parker) и неговата 12-членна формация.

Освен Милчо Левиев, българското участие в Sofia Jazz Peak ще бъде подкрепено от българската етно формация Булгара, Вики Алмазиду, наречена от Левиев "вокална перла на Балканите” и Sofia Jazz Peak Band с ръководител Ангел Заберски –син.

Чешкото дуо Krampl - Liska Duo, саксофонистът Петер Венигер (Peter Weniger Trio) и немският музикант, композитор, аранжор и диригент Петер Херболцхаймер (Peter Herbolzheimer) са останалите имена в програмата на фестивала, организиран от Джаз ФМ радио. С Херболцхаймер, с Вики Алмазиду - Милчо Левиев и с Мишел Легран
на сцените на зала 1 на НДК и зала България ще излязат класическите музиканти от Оркестъра на Класик ФМ Радио.

Начало на всички концерти в 19:30 часа, с изключение на концерта на Von Spar, който започва в 22:00 часа. Билети за него могат да бъдат закупени чрез мрежата на Ticketstream Bulgaria.

Купи билет тук

Сподели.