Michael Jackson пак жертва на клевета

Pinterest LinkedIn +

Въпреки че избяга чак в Бахрейн, Майкъл Джексън (Michael Jackson) не може да се скрие от преследващите го проблеми и злостните клевети. След като бе оправдан по обвиненията в блудство с деца миналия юни, напусна Щатите и изчезна от новинарските емисии, тези дни името на Джексън пак бе забъркано в скандал.

Този път той бе взет на прицел от природолюбителската група Хора за Етично Отношение към Животните, която се възмутила от ужасната ситуация в калифорнийското ранчо на Джексън, Neverland.

Няколко дни след като историята бе раздухана от световните таблоиди, стана ясно, че певецът е станал жертва на поредната клевета по негов адрес.

Според природолюбителската организация, откакто Джексън зарязал ранчото, което в славните си дни имаше зоопарк, лунапарк и парен локомотив, ситуацията там се влошавала с всеки изминал ден и животните били принудени да живеят затворени в тесни клетки, потънали в собствената си мръсотия.

“Животните живеят в съвсем празни клетки”, каза пред ВВС говорителят на природолюбителите, Лиса Уотни (Lisa Wathne). “Чуваме и слухове, че служителите напускат понеже никой не им плаща, а храната на животните се купува ден за ден.”

Според международните клюкарски медии, въздушни снимки на имението показвали, че крокодилът живеел в басейнче малко по-голямо от него, жирафът газел в локва, която приличала на собствената му кръв, а слоновете газели в екскрементите си. Никъде на снимките не се виждали хора, които да се грижат за животните.

Според ВВС, природолюбителите подали сигнал в американското министерство на земеделието и се очаква да започне разследване, което може да доведе до съд за Джексън и конфискация на животните.

Джексън вече е подсъдим по дело за неплатени сметки заведено от ветеринарната болница, която се грижи за животните му. Проверка на федерални инспектори, обаче, показала че твърденията се лъжливи и нямало никакви признаци за лошо отношение към животните.
 
“В Neverland няма нарушения на закона за добруването на животните”, каза говорителят на американското министерство на земеделието Дарби Холадай (Darby Holladay), цитирана от агенция АР.

В последвало изявление, говорителят на природолюбителите Уотни казва, че те не са проверили публикациите в таблоидите, преди да се оплачат на властите.

“Тъй като Neverland е частно имение, ние не можем да влезем и да проверим на място” каза Уотни. “Но като чуваме подобни твърдения, ние сме длъжни да направим нещо.”

Адвокатът на Джексън, Брайън Оксман (Brian Oxman) заяви, че клиентът му бил доволен от изхода на проверката, но е отказал коментар.

Неотдавна  природолюбителската група Хора за Етично Отношение към Животните пак успя да привлече медийното внимание като поде кампания срещу веригата KFC за лошо отношение към пилетата.

Сподели.