Metallica разлюляха Белград със своя Black Album (Снимки)

Pinterest LinkedIn +

Концертът на Metallica на 8 май в Белград се състоя в митичния парк "Ушче", разположен в близост до мястото, където река Сава се влива в Дунав.

По предварителна програма, шоуто на Metallica бе планирано да започне в 20:00 часа местно време. Първата подгряваща група - Gojira, трябваше да забие в 18:00 часа, но французите излязоха с около 30 минути закъснение. Сетът им продължи около 40 минути, в които успяха да наелектризират здраво тълпата.

След кратка пауза, в която техниците подготвяха сцената за Machine Head, въздухът в парка отново бе разцепен от мощни китари.

И двете банди са малко по-твърди като звучене от Metallica, но по мое лично мнение, Gojira се справиха по-добре от американците.

Мина 21:00 часа - сценичните работници довършиха последните детайли и направиха задължителния саундчек... Светлините угаснаха напълно! Metallica се появиха!

Датата в Сърбия бе част от турнето на култовите музиканти по повод 20-та годишнина от издаването на техния пети студиен албум - Metallica (aka The Black Album), който е 25-ият най-продаван дългосвирещ запис в САЩ на всички времена.

Първите парчета, които чухме обаче, не бяха от него - като Master of Puppets, например.

Джеймс Хетфийлд (James Hetfield) бе облечен с дънково елече с нашивки и голям надпис Motorhead на гърба.

"Моят приятел Ларс Улрих си играе с умовете ви", каза от сцената китаристът.

Дойде и моментът на The Black Album! На видеостените започна кратък филм, от който стана ясно, че докато са работили по емблематичния си запис, музикантите са били облечени във фланелки именно на Motorhead.

Прозвучаха всички парчета от The Black Album - в обратен ред на този в траклиста му, а след Enter Sandman, чухме One, Fuel и Seek & Destroy, с които Metallica закриха концерта в Белград.

Бандата се разделяше с публиката в продължение на около 20 минути, като от думите на Ларс Улрих се разбра, че музикантите не са свирили в Сърбия от цели 8 години насам - грешка, която обаче не смятат да повтарят!

"Сърбия, Metallica ви цени!", пък бяха последните думи на Джеймс Хетфийлд, преди да слезе от сцената!


Сподели.