Мерилин Менсън: Трябва да ми дадат Grammy заради всички обвинения срещу мен

Pinterest LinkedIn +

След като миналата седмица дебютира в топ 10 на Billboard 200 с новия си албум Born Villain, Мерилин Менсън (Marilyn Manson) заяви, че му се полага Grammy заради всички грехове, в които несправедливо е обвиняван през годините.

"Born Villain е перфектното заглавие за този запис, защото олицетворява това, което съм. И поражда въпроса, дали хората се раждат зли или биват оклеветени, че са такива, какъвто е моят случай? Дали опира до природата на човека или до възпитанието?", коментира Менсън.

Той определя Born Villain, чийто бонус трак е кавър версия на песента You're So Vain на Карли Саймън, като "не толкова личен албум", диференцирайки го от Eat Me, Drink Me и The High End Of Low.

"Исках да запиша албум, който да ми се иска да слушам. Не че не харесвам предишните два – Eat Me, Drink Me е първият ми наистина интимен албум, а The High End Of Low беше много тъжен. Трябваше да ги запиша, защото в противен случай нямаше да съм тук сега. Не съм склонен към самоубийство, но вероятно щях да съм пълна руина."

43-годишният музикант твърди, че е най-клеветената личност в "историята на музиката", и припомня случая с трагедията в гимназията Columbine от 1999 г., когато две момчета, за които упорито се твърдеше, че са били вдъхновени от музиката му, убиха 12 ученици и един преподавател.

"Щеше да е друго, ако те (убийците) наистина харесваха музиката ми, но това не е така и, според мен, едва ли има друг артист, който да е понесъл повече обвинения от мен".

Сподели.