Mери бойс бенд - нов албум с мелодичен рок

Pinterest LinkedIn +

'Мери бойс бенд' ще представят албума си 'Само за теб' на 11 октомври - в клуб 'Before&After' на ул. 'Хр. Белчев', съобщиха от състава. Стилът на десетте песни отново е мелодичен рок, познат от първия диск на групата - 'Непознати улици'.
В 'Само за теб' обаче преобладават китарни сола. Музикантите все повече се връщат към акустичното звучене. В новия албум лиричните балади се редуват с екстремни динамични песни. Водеща отново е темата за любовта.

Песните са по текст и музика на Мария Мутафчиева и аранжимент на групата. Дискът включва като бонус-тракове английски версии на песните 'Само за теб' и 'Идва нощта' - втория сингъл от албума, който след броени дни ще звучи по радиостанциите. Клипът към него е сниман от 'Бояна филм' на 35 мм лента Kodak Vision 2 и ще се появи скоро.

'Песните са различни като стил, но всяка от тях е достойна да излезе под името 'Мери бойс бенд' и 'Само за теб', - казва Мери. По думите й, няма нито една случайна песен в новия албум. Всичко е мислено дълго време, а тя и момчетата са прекарали стотици часове в репетиции и в студиото.

В 'Само за теб' 'Мери бойс бенд' са поканили като гост-музикант още едно момиче - Дани Илова, беквокал.

Вторият албум на групата е записан за една година - от май 2003 до май 2004 г. в студио 'Винил'. Продуцент и издател е ДТМК.

Преди премиерата в София, дискът бе представен на концерт в Банско на 18 септември със специални гости 'Kelly family'. Тричасовото шоу включваше още изпълнения на българския квартет 'Стрингс' и пианиста-виртуоз Nico Brina.

Инфо: Дарик Радио

Сподели.