Mercedes представи новото поколение на G-Class

Pinterest LinkedIn +

Автомобилът запазва познатия си външен вид, но по него има множество малки промени.

Офроудърът G-Class на Mercedes е един от примерите за "вечен" дизайн, който не омръзва. Нещо повече, почитателите на модела са категорично против желанието на Mercedes да го промени. Компанията от години иска да направи изцяло нов, модерен G-Class, но среща сериозна критика от феновете си. Сега обаче изглежда компанията е намерила правилната формула.

Тя представи изцяло новото поколение на G-Class, което на вид изглежда почти същото като всички останали "зарчета". В действителност обаче, има множество дребни промени и нови детайли, които веднага ще бъдат забелязани от феновете на модела.

Новият модел е малко по-дълъг и широк от старите. Това означава, че и интериорът вече е доста по-просторен, кеото беше един от основните недостатъци на старите модели. Всъщност интериорът е изцяло нов. Той се сбогува с грубоватия вид на предишните поколения на колата и е доста по-модерен, като следва познатия дизайн на останалите актуални модели на Mercedes. Запазени са някои дребни детайли − като голямата дръжка на таблото например.

Освен това новият G-Class е преминал и "диета". Автомобилът е по-лек с цели 170 кг. Това е постигнато най-вече чрез използване на повече алуминий. Основната част от купето е от стомана, но вратите, капаците и калниците са от алуминий.

G-Class запазва и отделното шаси като старите модели. Запазва блокажите на трите диференциала, ниските предавки и задвижването на 4-те колела. Системите обаче са изцяло нови и модернизирани. Предницата е с ново, по-модерно окачване с двойни рамена.

От Mercedes казват, че новият G-Class не само запазва, но и надгражда офроуд способностите на предшествениците си. Компанията е целила да запази оригиналния дух на G-Class, но и да го осъвремени с нови технологии. В името на този дух е запазен и 4-литровият V8 двигател с 416 коня на сегашния модел G500. За сметка на това обаче новият модел използва 9-степенната автоматична кутия, вместо стария 7-степенен модел.

Новият G-Class ще бъде модел на година 2019 г. Въпреки това обаче първите бройки от него се очакват към края на тази година.

Сподели.