Мелодията от Star Wars ще атакува класациите

Pinterest LinkedIn +

За първи път част от саундтрака на "Междузвездни войни" ще бъде издадена като сингъл. Музикалната тема "Battle Of The Heroes" от последния епизод "Отмъщението на ситите" ще е заглавиe в каталога на Sony BMG от 23 май, а промоционален радиосингъл ще зазвучи в ефира и стане част от музикалните класации от 25 април.

Композицията отново е дело на петократния носител на Оскар Джон Уилямс (John Williams) и е записана от Лондонския симфоничен оркестър. Тя съпровожда битката между Анакин Скайуокър и Оби Уан Кенби. В сингъла парчето ще бъде в две версии – едната е студиен запис на мелодия, а в другата са преплетени разговор и звукови ефекти от филма.

Саундтракът на третия филм от звездната сага - "Star Wars: Episode III Revenge of the Sith" ще излезе на 19 май, когато е световната премиера на филма. На тази дата темата "Battle Of The Heroes" ще огласява лондонския площад Личестър, изпълнена от Кралския филхармоничен оркестър и в присъствието на множество стормтрупъри.

Компактдискът на саундтрака ексклузивно ще включва колекционерско DVD "Star Wars: A Musical Journey" с непроменена цена. Създаденото специално за CD-рилийза 70-минутното DVD ще включва 16 съвсем нови музикални клипа. За тях са избрани сцени от всички шест епизода на "Star Wars", хронологически проследяващи развитието в сагата и представени от актьора Ян Макдайърмайд (Ian McDiarmid) - Палпатин. Направен е и монтаж на кадри и пояснения дадени от самия Лукас, на фона на ремиксиран и ремастерирани 5.1 surround звук.
Сподели.