MDNA на Madonna оглави iTunes в 40 държави, включително България

Pinterest LinkedIn +

В деня на световната си премиера, 26 март 2012 г., 12-тият студиен албум на Кралицата на попа, Madonna, оглави националните класации на iTunes в 40 държави, сред които САЩ, Великобритания, Канада, Австралия, Франция, Мексико, Перу и т. н.

Записан с топ поп и клубни продуценти като Але и Бени Бенаси, Redfoo и SkyBlu от LMFAO, Уилям Орбит и Мартин Солвейг, MDNA се появи на музикалния пазар близо девет месеца след съобщението в Twitter, чрез което нейният мениждър, Гай Осиъри, съобщи, че Madonna започва звукозаписните сесии на нов албум – нейният първи от Hard Candy (2008) насам.

Самата Madonna е една от много малкото поп звезди, които не използват Twitter. Феновете й обаче, и най-вече тези, които поддържат най-големите й фен сайтове като MadonnaRama и MadonnaNation, са особено активни в телеграфната социална мрежа и в последните седмици произвеждат десетки туитове дневно, промотирайки всички събития, предшестващи и съпътстващи рилийза на MDNA.

До 26 март, когато самата Madonna се включи в Twitter за един ден (@MadonnaMDNAday, #AskMadonna), за да отговори лично на избрани въпроси на своите фенове, както направи наскоро и във Facebооk с посредничеството на Джими Фалон. (Пак чрез Facebook фенове на Madonna, ползващи се с благословията на Осиъри, стартираха "Like"-подписка, агитирайки за привличането на Тарантино за режисьор на видеоклипа към парчето Gang Band от MDNA.)

Кулминацията в промо кампанията на MDNA (чието заглавие разбуни духовете, извиквайки алюзия със синтетичния наркотик MDMA, по-известен като екстази) бе достигната в началото на миналата седмица с рилийза на видеоклипа към втория сингъл от проекта – Girl Gone Wild. Забранен за лица под 18 години, за пет дни той генерира над 1.7 млн. импресии в YouTube, а неговият тийзър, издаден преди 2 седмици, вече е гледан над 3.3. млн. пъти.

Що се отнася до рейтинга му – музикалните критици се оказаха по-благоразположени от филмовите и дадоха предимно добри и много добри оценки на MDNA. Така на базата на 22 критически рецензии, най-положителните от които са тези на PopMatters, musicOMH.com, BBC Music, The Independent,  NME, Rolling Stone, Chicago Tribune и The New York Times, албумът има MetaScore от 65/100. 
 
Държавите, в които MDNA оглави класациите на iTunes:

САЩ
Австралия
Белгия
България
Канада
Чехия
Дания
Финландия
Франция
Гърция
Унгария
Италия
Япония
Латвия
Литва
Люксембург
Малта
NZ
Португалия
Полша
Румъния
Словашка Rep.
Испания
Швеция
Великобритания
Аржентина
Бразилия
Чили
Колумбия
Коста Рика
Доминиканската република
Еквадор
Ел Салвадор
Гватемала
Хондурас
Мексико
Никарагуа
Парагвай
Перу
Венецуела

Спечели албума на Мадона - MDNA с Avtora.com >>


Сподели.