Massive Attack издадоха best-of "Collected" с бонус CD. Стартира уникален сайт на групата

Pinterest LinkedIn +

На 30 март в Англия официално излезе компилацията "Collected", включваща селекция от най-добрите заглавия на емблематичната бристолска трип хоп група Massive Attack. 10 от 24-те композиции, разпределени в два диска, са непопулярни и преработени песни, както и съвсем нови записи.

Чувствително по-дълги от стандартните 30-секундни мостри са тези, които групата е публикувала в специален промо сайт на компилацията, чието съдържание включва богата колекция аудио и визуални есенции от цялото й творчество. Скрийнсейвъри, уолпепъри, аватари, видеоклипове и др. са малка част от поместените в сайта материали.
 
Албумът “Collected” беше предшестван от издаването на съвсем нов сингъл на 13 март, озаглавен “Live With Me”. Вокалист на парчето е Тери Колър (Terry Caller), а автори са Робърт Дел Ная (Rober Del Naja), Нийл Девидж (Neil Davidge) и Тери Колър. Автор на видеото е режисьорът Джонатан Глейзър (Jonathan Gazer), а поглед върху него дава видеомострата, публикувана в същия сайт.
 
Междувременно работата по новия албум на Massive Attack - “Weather Underground”, който се очаква в началото на 2007 г., напредва и вече са готови седем парчета от него. Продуцент на новия проект отново е дългогодишният партньор на групата Нийл Девидж.
 
През лятото и есента на 2006 година Massive Attack планират серия от концерти и участия на фестивали, като се очаква да дойдат и в Сърбия.
 
"Collected" траклист:
 
   CD1
   1. Safe From Harm
   2. Karmacoma
   3. Angel
   4. Teardrop
   5. Inertia Creeps
   6. Protection
   7. Butterfly Caught
   8. Unfinished Sympathy
   9. Risingson
  10. What Your Soul Sings
  11. Future Proof
  12. Five Man Army
  13. Sly
  14. Live With Me
 
  CD2
  1.False Flags
  2.Incantations
  3.Silent Spring
  4.Bullet Boy
  5.Black Melt
  6.Joy Luck Club
  7.Small Time Shoot 'Em Up
  8.I against I
  9.A Want You
  10.Danny The Dog
Сподели.