Мъск не изключва съвместен проект с "Daimler"

Pinterest LinkedIn +

Илон Мъск постепенно се завръща в светлината на прожекторите след известно затишие. Наскоро той обяви, че не изключва съвместен проект с "Daimler", съобщава "AutoBlog".

До него достига коментар на интернет потребител, че е тъжно, че "Tesla" не предлага електрически микробус, защото според него подобно превозно средство е много нужно и ще е много популярно. Мъск отговаря, че "може да е интересно" да работят с "Daimler" за електрически Sprinter. "Това е чудесен ван. Ще ги питаме", казва той.

Както винаги, не е ясно дали Мъск е сериозен. Той и преди е правил гръмки изказвания, но те не винаги са водили до конкретен резултат.

Впоследствие Мъск добавя, че в момента има твърде много задачи. Като основни приоритети на "Tesla" той посочва Model Y, соларните покриви, разработката на пикапа, камиона и спортния Roadster.

Все пак Мъск отбелязва, че не изключва възможност да взимат готови купета на вана от "Daimler", които са без електроника, батерии и двигатели, и да добавят технологиите на "Tesla" към тях. По този начин бусът ще стане готов по-бързо. Ако това не се получи, Мъск казва, че електрическият ван ще остане за по-късно след реализиране на по-горните приоритети.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.