"Maserati" подготвя мащабно завръщане с електрифицирани модели

Pinterest LinkedIn +

От доста време "Maserati" сякаш стои в сянката на останалите италиански производители на спортни коли. Компанията обаче иска да промени това и има нов план. Той предвижда амбициозно завръщане на сцената с няколко електрифицирани модела.

Догодина "Maserati ще представи обновена версия на Ghibli. Тя ще е хибридна и ще позволява и движение изцяло на електричество за кратки разстояния. Освен това ще има Ниво 2 на автономност с възможност за ъпгрейд до Ниво 3 по-натам.

Компанията подготвя и два нови модела. Първият ще е спортен автомобил, който според "Autocar" може да се казва Alfieri. Той ще е в поне две версии – с традиционен двигател и хибриден/електрически. И този модел се очаква през следващата година.

През 2021 г. "Maserati" ще представи и втори SUV. Той ще е по-малък и достъпен от Levante. През същата година се очаква и кабриолет версията на Alfieri.

След това плановете на "Maserati" предвиждат завръщане на Granturismo и Grancabrio. Очаква се те "да дадат началото на ерата на пълното електрифициране" на марката. И тези модели обаче ще имат версии с традиционен двигател.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.