Mary J. Blige - The Breakthrough

Pinterest LinkedIn +

Никой не може да разказва като Мери. С глас, който е дрезгав и сладък, и чист, Мери Джей Блайдж може да предизвика мъка и щастие едновременно само с една единствена музикална фраза.

Като певица, която изповядва себе си чрез музиката си, нейната емоционална чистота отразява великите традиции на блуса и соул музиката с непосредственост, приличаща на страничка от личния ви дневник, която й е донесла безброй награди и предана, постоянно нарастваща публика по цял свят. Има три награди Грами заради великолепните си изпълнения на живо и драматичните й видеоклипове.
 
Песните в “The Breakthrough” са доказателство за духовното й израстване от нейното детство в Йанкърс, Ню Йорк, през ранния й успех, белязан с драма, до днес. “Да, тя се изгуби, направи това-онова и се опита да го преосмисли” – признава Мери в типичната за нея откровеност и самокритичeн маниер. Албумът отвежда слушателите на пътешествие през 14 великолепни песни. Съществени спирки в това пътуване са първият сингъл от албума “Be Without You”, вдъхновяващият дует с Боно “One”, “MJB Da MVP” – с нейния глас върху песента на Дъ Гейм “Hate It Or Love It” и “Can’t Hide From Love”.
 
Албумът дебютира директно на номер 1 в класацията на списание “Билборд”, а продадените 727 163 копия от него й донесоха приза за най-продаван R&B изпълнител в историята на САЩ само за първата седмица след излизането на албума.
 
След излизането на The Breakthrough критиката е единодушна, че Мери Джей Блайдж все още е Кралицата. USA Today написа: “Още един пробив (“breakthrough”) на Блайдж… тя продължава да докосва душите…”. Списание “Пийпъл” определи албума й като “едно от нейните най-страстни изпълнения, доказващо, че все още има място за малко драма”.
 
Мери Джей Блайдж е известна с иновативните си студио продукции с различни музикални звезди – от Елтън Джон до Д-р Дре. В The Breakthrough Мери продължава да работи с най-горещите продуценти – Брайън-Майкъл Кокс, Родни Джъркинс, уил.ай.ем, Джими Джем & Тери Луис, Дре & Видал, Рафаел Саадик и други.
 
Освен певица, Мери е и отдадена на благотворителност. Засне филм срещу наркотиците, работи и с различни образователни групи, за което получи престижното отличие – награда “Патрик Липърд”. В същото време организира и анти-СПИН фондове. Присъедини се и към кампанията “Здрави Усмивки” за популяризиране на устната хигиена сред децата, осигурявайки на по-бедните общности необходимите материали за превантивна грижа, както и безплатно зъболечение.
 
Независимо дали отдава сърцето си в студиото, на сцената или ни учи как да се обичаме и да помагаме на другите, Мери Джей откри нещо много важно: музиката, която прави, песните, които дават радост и утешение на толкова много хора, са нейното спасение.
 
Албумът е на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс / Юнивърсъл Мюзик
 
Траклист:
 
1. No One Will Do  
2. Enough Cryin  
3. About You  
4. Be Without You  
5. Gonna Breakthrough  
6. Good Woman Down  
7. Take Me As I Am  
8. Baggage  
9. Can't Hide From Luv  
10. MJB Da MVP  
11. Can't Get Enough  
12. Ain't Really Love  
13. I Found My Everything  
14. Father In You  
15. Alone
Сподели.