Див живот (The Wild)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2006, 94'
Режисьор: Стив Уилямс
Сценарий: Ед Декър, Марк Гибсън
Дублиран с гласовете на: Георги Тодоров, Стефан Сърчаджиев, Ирина Маринова, Любомир Чаталов, Георги Николов и други
Анимация, комедия, озвучен на български

Новата анимация на Уолт Дисни – “Див живот”, е поредната скъпоструваща тяхна продукция, която има очакванията да се превърне в касов хит. Бюджета на анимацията е 80 млн. долара, а режисурата е поверена на Стив Уилямс, за когото това е дебютен филм за Холивуд. Въпреки това до момента Стив Уилямс има солиден опит в правенето на специални ефекти във филми като “Терминатор 2” (1991) и “Джурасик Парк” (1993). Специализирал компютърна анимация преди години, сега той е работил с екип от 400 аниматора върху екранизирането на “Див живот”.
 
Основната работа е свършена в канадски студиа, което прави лентата най-скъпата продукция, правена някога в Канада. За озвучаване на главните герои екипът е ползвал гласовете на актьорите Кийфър Съдърленд (“Телефонна клопка”), Джеймс Белуши (“Червена топлина”), Еди Изард (“Бандата на Оушън 2”) и Джанин Гарофоло (“Догма”). Музиката е дело на известния композитор Алън Силвестри, който е правил основните теми за хитови заглавия като “Томб Райдър”, “Корабокрушенецът” и много други.
 
Малкият лъв Раян (с гласа на Георги Николов) расте в зоологическата градина в Ню Йорк, слушайки историите на баща си Самсън (с гласа на Георги Тодоров) за геройствата му, докато е бил на свобода. Въпреки че не всичко е истина, лъвчето мечтае някой ден също да отиде в родината си Африка и да може да ръмжи гръмогласно като стария си баща.
 
Всичко се променя в подредения свят на животните в зоологическата градина, когато един ден Раян изчезва. Той е транспортиран погрешка за Африка, където те знаят, че той едва ли ще оцелее в дивата среда. Самсън и верните му приятели - катерицата Бени (с гласа на Стефан Сърчаджиев), жирафката Бриджит (с гласа на Ирина Маринова), коалата Найджъл (с гласа на Любомир Чаталов) и анакондата Лари (с гласа на Анатолий Божинов), тръгват на спасителна мисия до острова, където е откаран Раян.
 
По пътя си се срещат с крокодилите в канализацията на Ню Йорк, банда свирепи кучета, водени от френски пудел и още много препятствия, за да стигнат накрая до острова. Там ги чакат още изненади, когато става ясно, че на стадо антилопи им е омръзнало да стоят на дъното на хранителната верига и са решили да изядат някой лъв. Предвождани от водача си Казар те си набелязват малкия Раян, който наскоро се е озовал на тяхната територия. И точно тогава “градските” животни пристигат на острова, за да променят плановете им.   
 
 
Сподели.