Marvel vs Capcom 2 излиза за iPhone и iPod Touch

Pinterest LinkedIn +

Четвъртата игра от бойната поредица на Capcom Marvel vs. Capcom, Marvel vs Capcom 2, издадена най-напред за аркадните машини и Dreamcast през 2000 г., а в следващите девет години и за VMU, PlayStation 2, Xbox, PS3 (в PlayStation Network) и Xbox 360 (в Xbox Live Arcade), ще излезе за още две платформи - iPhone и iPod Touch.

iOS портовете, сред които изненадващо не е iPad, ще направят своята премиера в App Store на 25 април, като все още не е ясна цената им, но като ориентир би могла да бъде взета тази на iOS версията на Street Fighter IV - $4.99.

Те ще включват пълния списък с 56 игрални персонажи, налични в другите версии, в това число Captain America, Hulk, Spider-Man, Venom, Iron Man и Magneto – от вселената на Marvel, и Captain Commando, Chun-Li, Jill Valentine, Ken, Ryu и Tron Bonne – от тази на Capcom.

Marvel vs Capcom 2 e единствената Marvel vs. Capcom игра, в която финалът не е обвързан с дадения игрален персонаж, и е първата от сериите с "трима на трима" таг система вместо "двама на двама". Според Metacritic рейтингът й за различните платформи е от порядъка на 90/100.

Сподели.