Марк Зукърбърг забрани ползването на iPhone в компанията

Pinterest LinkedIn +

Основателят и главен изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг е наредил на топ мениджърите на компанията да се откажат от айфоните си и да преминат на смартфони с операционна система Android, информира технологичният сайт Pixelmedia.bg. Според изданието разпореждането е следствие на конфликта на Зукърбърг с шефа на Apple Тим Кук.

През март 2018 Кук критикува Facebook, обвинявайки социалната мрежа в намеса в личния живот на потребителите и търговия с личните им данни. Той добави, че Apple смята конфиденциалните данни за неприкосновени и няма намерение да "монетаризира" личните данни на потребителите. Зукърбърг от своя страна нарече тази критика повърхностна.

Facebook не е единствената компания, предприела подобна стъпка. И други технологични компании, например Snap, също са препоръчали на своите сътрудници да минат на Android. 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.