Facebook пуска функция за запознанства, подобна на Tinder

Pinterest LinkedIn +

Facebook пусна тестово в Колумбия своя нов продукт за онлайн запознанства, наречен Dating. Услугата бе обявена за пръв път на годишната конференция F8 през май тази година и скоро вероятно ще бъде налична и в други страни.

Така социалната мрежа влиза на пазара за запознанства след конкуренти като Tinder и Bumble, но започва с огромно предимство: повечето хора вече имат Facebook профили. Dating работи само с мобилни устройства и не е необходимо да изтегляте допълнително приложение към телефона си.

Единствената информация, която новата функция ще има за вас, е възрастта и името ви. След това ще трябва да попълните ръчно допълнителната изисквана информация, включително вашето потвърдено местоположение, пол и пола на хората, с които искате да се свързвате. Можете също така да посочите вашата височина, религия, длъжност, месторабота, университет и дали имате деца. Можете да завършите потребителския си профил с до девет снимки или въпроса. Понастоящем има 20 въпроса, от които да избирате, като например "Как изглежда перфектният ден за мен?". Засега няма как да пишете свои въпроси.

Щом профилът ви е настроен, Facebook ще използва уникален алгоритъм, който да ви среща с вашите потенциални сродни души въз основа на общи интереси и приятели. Няма опасност да виждате хора, които сте блокирали. Можете също така да докладвате и да блокирате потребители със същите инструменти, вече познати в социалната мрежа.

Facebook обаче няма да се конкурира така пряко с Tinder. Когато продуктът беше обявен за първи път през пролетта, беше подчертано, че услугата Dating има за цел да насърчи значими взаимоотношения, а не да се използва просто като временно забавление, както се наблюдава при повечето приложения за запознанства.
Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.