Зукърбърг представи визията си за бъдещето на Facebook

Pinterest LinkedIn +

Марк Зукърбърг представи визията си за бъдещето на социалната мрежа Facebook, подчертавайки три приоритета – видеа, съобщения и "Истории", информира технологичният сайт Pixelmedia.bg.

Шефът на Facebook използва оповестяването на финансовите резултати от последното тримесечие, за да посочи, че тези три области са жизненоважни за бъдещето на социалната медия. Същевременно той обясни специфичните предизвикателства пред всяка от тях.

"Просто мисля, че това е бъдещето", каза Зукърбърг за инструмента "Истории", който Facebook копира от Snapchat и въведе в многобройните си приложения. Чрез него потребителите споделят снимки или видеа, заемащи целия екран, с приятелите или последователите си. Съдържанието се изтрива след 24 часа, а не остава за постоянно.

"Историите" станаха хит в някои от приложенията на компанията като Instagram, но се приемат по-бавно във Facebook. Въпреки това според Зукърбърг инструментът предлага дори по-големи възможности от новините, споделяни от потребителите, които от години са обект на най-голям интерес в тази социална мрежа.

Компанията планира също да подобри двете си приложения за размяна на съобщения – WhatsApp и Messenger. "Хората вече изпращат около 100 милиарда съобщения дневно през платформите на Facebook", допълни Зукърбърг.

От няколко години Facebook насочва вниманието си към видео съдържанието, като от август 2017 г. пусна два самостоятелни видео продукта– Facebook Watch и IGTV. Чрез тях създава услуги, за да поддържа видео канали, без същевременно да обезкуражава потребителите да споделят собствени материали.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.