Мариана Попова след Vip Brother 2012: Определям участието си в Къщата като успешно!

Pinterest LinkedIn +

Мариана Попова в интервю пред Avtora.com, часове след като напусна Къщата на Vip Brother 2012.

Avtora.com: Как се стигна до участието ви във Vip Brother 2012? Дълго ли го обмисляхте и каква беше най-силната ви мотивация?

Мариана Попова: Дълго обмислях дали това предложение е добро за мен, но си казах, че е време да се подложа на един такъв чисто човешки експеримент и да видя докъде мога да стигна.

Основната ми мотивация бе доста дълго време насаденото мнение у хората, че съм високомерна, надута и че много си вярвам. Исках да вляза в тази Къща и да докажа, че съм нормален човек.

И смятам, че целта е успешно постигната, поне за мен. Аз определям участието си във Vip Brother 2012 като успешно за мен самата.

.: Орлин Павлов използва момента, за да промотира пред възможно най-голяма аудитория новото си парче "Секунда". Предложиха ли ви нещо подобно и ако да – защо не се възползвахте?

Мариана Попова: Бях затрупана от участия точно преди Vip Brother и наистина нямах време да вляза в студио, за да си дозапиша песента, така че в този момент нямах парче, което да предложа. Иначе това си стоеше като възможност. Като се има предвид, че ние нямаме голямо поле за изява, един такъв форум е добър за нас.

.: В тази връзка какви са краткосрочните ви планове, свързани с музиката?

Мариана Попова: С Дани Милев ще си начертаем план за действие. Мисля, че той вече е нахвърлил материал за албума. Бързо, предполагам, ще запишем първата песен и съвсем скоро ще я представим.

Нямам време за губене, заредена съм с много музикална енергия, тъй като във Vip Brother беше трудно да музицираш.

.: Решихте ли вече къде ще прекарате медения си месец? Кажете ни нещо повече за предстоящата сватба – каква ще бъде, кой ще ви кумува?

Мариана Попова: Не сме имали време да седнем и да помислим... Уточнихме, че сватбата ще бъде в България, тъй като е по-лесно да дойдат 30 приятели и роднини на Ханес от Италия, отколкото да закараме 100 човека мои приятели и колеги там.

Решихме да е на морето, тъй като това е моето любимо място. Ханес много джентълменски ме остави аз да реша какво да правим на сватбата и аз чисто по музикантски искам да има една голяма сцена с много инструменти и много колеги, а оттам нататък смятам, че всичко е в наши ръце и купонът ще бъде страхотен.

.: Имате страхотна фигура, без на пръв поглед да полагате толкова усилия за това, колкото Златка или Аксиния, да речем. Смятате ли, че една жена трябва да прекарва по толкова много време във фитнеса?

Мариана Попова: Смятам, че това е въпрос на личен избор. Спортът им дава едно хубаво усещане, което аз чисто психологически не мога да усетя. Но те го усещат, чувстват се по-щастливи, по-тонизирани, по-силни, по-емоционално заредени.

Мен ме зареждат други неща. Аз предпочитам да чуя хубава песен или да изпуша една цигара с кафето. Даже не една, ами 11, както всички видяха. Мога само да благодаря на Господ и на гена, който имам, че изглеждам що-годе добре.

Но другата истина е, че аз нямам болна амбиция да съм перфектна във визията си. За мен е много по-важно да съм перфектна в работата и в музиката си.

.: Привързахте ли се към хората, с които прекарахте последните 7 седмици? Кога настъпва моментът, в който човек престава да мисли за камерите, за целта си, за ролята си, ако има такава, и наистина става част от това микрообщество?

Мариана Попова: Не мога да кажа, че съм се привързала към всички, но всеки по един или друг начин ми е станал мил и симпатичен. Смятам, че Vip Brother се става веднъж в живота и силно го усещам в себе си.

Камерите не ги забравих нито за миг. Просто при мен не настъпи такъв момент. Аз знаех, че са наоколо, чувах ги, но никога не са ме притеснявали. От влизането до излизането не съм се старала да бъда някой друг - старах се да бъде себе си.

Странно е усещането, но определено имам много топли чувства към всеки един в Къщата, включително тези, които съм ги съдила по някакъв повод, защото според мен не са постъпвали правилно.

Това е страхотен експеримент, поздравявам продуцентите. Това е нещо, което си заслужава да изживееш с всичките му позитиви и негативи, и наистина променя хората. Аз усещам, че съм друга. По-толерантна съм и имам нужда да обичам всеки човек, когото срещна.

.: Не спечелихте Vip Brother, но имате много други награди – коя е най-ценна за вас?

Мариана Попова: Имам три награди, но не ги оценявам като нещо важно в живота си. По-скоро като признание за труда ми и в този смисъл не мога да ги деля.

Първата беше на "Бургас и морето" - тя е сантиментална за мен. Втората награда ми е за "Певица на годината" на БГ Радио - безспорно страхотно признание. И тази година взех за "Текст" на дуета ни с Орлин Горанов – "Чуй ме".

Страшно щастлива съм, че в "Гласът на България" моята Стилиянка спечели, защото смятам, че талантливият човек победи, а това, за съжаление, се случва рядко в сложното общество, в което живеем. В случая чистият и неподправен талант спечели и това ме кара да се чувствам много горда.

.: Вие отдавна сте се доказала като любимка на публиката - "Великолепната шесторка" и "Евровизия" са само две от потвържденията. С кои ваши качества го постигнахте?

Мариана Попова: Мисля, че заради това, което показах във Vip Brother. Аз съм страшно емоционален и откровен човек със силно изразено чувство за справедливост. Пускам се на 100% в това, което правя. Така беше и в "Шесторката", така беше и в "Евровизия".

Aз съм неподправен човек. Включително не обичам да се гримирам, а това стана ясно и във Vip Brother. Искам да съм чиста пред себе си, пред хората, пред обществото. Искам да кажа: Да, аз имам сенки под очите, имам целулит, животът ме мачка жестоко, въпреки това аз си пея и ми е хубаво.

Смятам, че много по-голям процент от обществеността ме разбира, отколкото да не ме разбира. Може би това е - гледам да съм човек, много е важно да бъдем хора.

.: Споменахте "Гласът на България"... Какво отношение имате към музикалните формати? Има ли смисъл от подобни програми, след като у нас няма действаща музикална индустрия?

Мариана Попова: Много добре зададен въпрос. Според мен всеки върви с късмета си и ако наистина беше чак толкова трудно и нямаше индустрия в България, нямаше да ни има и нас. Визирам Мария Илиева, Любо Киров, Орлин Павлов...  

Смятам, че всеки върви с неговата си звездичка, с неговото си огънче в ръка и преценява колко дълго ще го задържи да гори. Продължавам да вярвам, че талантът у хората е нещо божествено и ако то трябва да продължи, ще продължи. Каквито и да са медийните интереси, финансовите интереси, те не биха могли да спрат чистия неподправен талант.

България има хубава музика, може би няма чак толкова добър шоубизнес, но артисти има достатъчно, талантливи хора - също. По-добре да ги има тези музикални формати, отколкото да ги няма – те дават сцена на такива хора. 

.: И последно – освен Никол и Орлин, кого друг бихте подкрепили с вота си, ако те напуснат шоуто преди края му?

Мариана Попова: Фънки! Защото е най-големият сладкиш на света. Защото е точно толкова истински, колкото на мен ми се иска да бъда. Защото е откровен, дори понякога арогантен в откровеността си, но е истински и чист човек.

Във Vip Brother няма място за фалшиви хора. Това е моето трио "Българка" - Орлин, Фънки, Никол. Те са моите фаворити. Това са хората, които не мрънкаха, а винаги изпълняваха стриктно мисиите си и мислеха за другите Съквартиранти.

Проявяваха съчувствие, обич, радост - бяха емоционални, истински и не позираха в нито един момент. Много са чисти, прекрасни са и тримата!

Гледай видео с Мариана Попова>>


Сподели.