"Manowar" с 5-часов рекорд по свирене на "Калиакра рок фест"

Pinterest LinkedIn +

Легендарната хеви метъл група "Manowar" изнесе грандиозен 5-часов концерт за откриване на тазгодишния рок фестивал "Калиакра рок фест" 2008. С продължителност от над 5 часа шоуто на Джоуи Де Майо и компания даде заявка за нов световен рекорд за най-дълъг хеви метъл концерт.

Легендарната хеви метъл група "Manowar" изнесе грандиозен 5-часов концерт за откриване на тазгодишния рок фестивал "Калиакра рок фест" 2008. С продължителност от над 5 часа шоуто на Джоуи Демайо и компания даде заявка за нов световен рекорд за най-дълъг хеви метъл концерт.

"Manowar" идват за втора поредна година в Каварна, като през 2007 г. метъл величията поставиха рекордно постижение за най-дълъг хеви метъл концерт в България – 3 часа.

Тази година, подобно и на миналата, заклети фенове на групата бяха обсадили входа на стадион "Калиакра" от 10:00 сутринта. След отварянето на вратите първите няколкостотин души се втурнаха в неистов спринт, за да заемат места непосредствено пред сцената. Сред тях беше и бременна в 7-мия месец млада дама.Около 20:00 часа на сцената се качиха рокерите от "Holy Hell". Предвождани от метъл дамата Мария Бриян, интернационалната група представи свои композиции, както и няколко кавъра.

Точно в 21:49 официално бе анонсирано, че "Manowar" ще атакуват световния рекорд за най-дълъг хеви метъл концерт. В района в и около стадиона вече се бяха събрали над 25 000 души.Групата излезе на сцена и стартира сетлиста си с някои от по-ранните им класики: "Manowar", "Death Tone", "Heavy Metal Daze", "Fast Taker", "Shell Shock", "Dark Avanger" и др.

"България, посвещаваме този концерт на вас", казваше в паузите лидерът на групата Джоуи Демайо. "Когато в Книгата на рекордите на Гинес запишат най-дългия хеви метъл концерт, то там ще пише, че това е бил концертът на "Manowar" в България", допълни басистът.Шоуто на американците продължи с песни като "Hail To England", "Animal", "Carry On", "King Of Metal" и др. За изпълнението на парчето "Pleasure SLave" вокалистът на "Manowar" Ерик Адамс покани на сцената няколко момичета, които разгорещиха още повече феновете с танци.Един от многото пикови моменти в концерта беше включването на Оркестърd и хорd на Софийската филхармония. Музикантите – класически струнен оркестър от дами и мъжки хор от 16 души – изпълниха няколко парчета, сред които "Hail and Kill", "Warriors of the World (United)", "Defender". "Mаnowar" представиха за първи път пред публика и най-новия си сингъл "Die With Honor".

В 2 часа след полунощ на сцената се качи кметът на Каварна - Цонко Цонев. Популярният "рок кмет" благодари на групата и на феновете, а от своя страна "Manowar" изразиха уважението си към Цонев.

Минути след това рокерите продължиха с изпълнение на химна на България на български. Последва класиката "The Crown and the Ring", като по време на изпълнението мощна заря освети небето над стадион "Калиакра".

 

След финала на песента новите светлини на модернизирания стадион "Калиакра" превърнаха нощта в ден, но въпреки това феновете отказаха да се разделят със своите идоли. Групата излезе отново на сцената за още 30-минутен бис, с което "закова" времетраенето на изпълнението си на 5 часа.

"Изключително сме щастливи, че тази година на концерта в България има повече фенове от миналата година - каза в края на шоуто Джоуи Демайо. Бъдете сигурни, че отново ще се върнем при вас", обеща на финала басистът.

Сподели.