"Manowar" отново запяха на български

Pinterest LinkedIn +

Легендарната хеви метъл група "Manowar" записа песен на 16 различни езика, сред които и български. Парчето е озаглавено "Father" и е включено в предстоящия нов концептуален албум на музикантите.

Освен на български език вокалистът на "Manowar" - Ерик Адамс (Eric Adams) изпълнява песента на английски, немски, италиански, унгарски, румънски, норвежки, испански, френски, гръцки, турски, полски, японски, хърватски, португалски и фински. Това се случва с помощта на фенове на групата от цял свят.

"Father" разказва трагедията на син, станал свидетел на смъртта на своя баща, като парчето е базирано на историята за Бога на гръмотевиците в норвежката митология - Тор.

Снимка: Avtora.com

Около тази легенда се върти целия нов албум на "Manowar", както и книгата "The Asgard Saga", колаборация между хитовия немски фентъзи писател Волфганг Хохлбейн (Wolfgang Hohlbein) и метъл легендите.

Песента "Father" ще прозучи за първи път по време на третото издание на фестивала "Magic Circle" на 18 юли 2009 г. От сцената в Лорелай, Германия, "Manowar" ще представят и част от останалите парчета в новия си албум.


Снимка: Avtora.com

Любопитно е, че вокалистът Ерик Адамс вече има опит с изпълнението на песни на български език. През 2007 г. и 2008 г. в Каварна, по време на концертите си в рамките на "Калиакра рок фест", Джоуи Демайо (Joey DeMaio) и компания изпяха химна на България на чист български.

Шоуто от юли 2008 г. обаче беше с продължителност от над 5 часа и така остана в историята, давайки заявка за нов световен рекорд за най-дълъг хеви метъл концерт.

Сподели.