Официално: Metallica, Rammstein, Slayer, Manowar, Megadeth, Alice In Chains и още куп метъл и рок величия в София

Pinterest LinkedIn +

Невиждана досега метъл и рок инвазия в София през юни.

Едни от най-големите метъл и рок величия - Metallica, Rammstein, Slayer, Manowar, Alice In Chains, Megadeth, Mastodon, Anthrаx, Heaven & Hell и Stone Sour - ще пристигнат в България за първото издание на фестивала Sofia Rocks, подкрепено от Sonisphere Festival.Концертите ще се състоят на 22 и 23 юни 2010 година на Национален стадион "Васил Левски" в София, стана ясно по време на официална пресконференция, свикана от организатора - Balkan Entertainment Company.

Промоутърът разкри, че Sofia Rocks ще бъде най-големият рок и метъл фестивал на Балканите, подкрепен ексклузивно от Sonisphere, с който от Balkan Entertainment са сключили 3-годишен договор.


Metallica

В първия ден от
Sofia Rocks - на 22 юни - ще видим хедлайнерите от Metallica, а преди тях - Slayer, Megadeth, Anthrаx и Heaven & Hell.

На 23 юни пък на сцената на Националния стадион "Васил Левски" ще се качат Manowar, Alice In Chains, Mastodon, Stone Sour и хедлайнерите - култовата немска банда Rammstein.


Rammstein

Началният час и на двата фестивални дни ще е 17:00, а цените на еднодневните билети са - седящи: 59, 79, 89 и 99 лева; правостоящи: 79 лева и пред сцената: 119 лева.

Двудневният билет е на цена - седящи: 89, 119, 129 и 139 лева, правостоящи: 119 лева и пред сцената: 179 лева.

Продажбата на билетите вече стартира в мрежата на Eventim, като всеки желаещ може да закупи до 8 пропуска.


Slayer

От Balkan Entertainment съобщиха още, че за най-големите фенове ще бъде осигурена и къмпинг зона с кетъринг за целия престой от 21 до 24 юни срещу 20 лева. Поради липсата на пространство около Националния стадион "Васил Левски", къмпинг зоната ще се намира на Хиподрума в близост до Банкя. Такъв къмпинг, на същото място, ще бъде осигурен и за концерта на АC/DC на 14 май.

"Очакват ни стотици киловати звук, стотици килограма барут, стотици литри изпита бира и стотици хиляди продадени билети", каза на финала на пресконференцията шефът на Balkan Entertainment Company, Петър Петров.


Megadeth

Въпреки че Metallica и Rammstein ще бъдат хедлайнери на фестивала, всяка една от останалите групи ще направи пълно шоу с продължителност от 2 часа. Все още се обсъжда вариантът дали да има и български банди, които да вземат участие в двудневното метъл и рок събитие.

На пресконференцията стана ясно още, че за концерта на AC/DC на 14 май, у нас ще пристигнат 60 тира с техника, Metallica идват с 32, а Rammstein - с 28. Всички останали групи ще ползват тяхната озвучителна система.

Виж видео от пресконференцията >>

Купи билет за фестивала Sofia Rocks, подкрепен от Sonisphere>>

Купи билет за концерта на AC/DC>>

Сподели.