Манекенки съдят агенции за нечовешко отношение

Pinterest LinkedIn +

Група манекенки от няколко американски агенции съдят работодателите си, съобщава "New York Post". Според обвиненията в исковата молба красавиците са били задължавани да си правят пластични операции за намаляване на обема на бедрата и всяка седмица са били подлагани на унизителни измервания на теглото. Много от тях са били заставяни и да се разделят с неизвестните си приятели и да започнат да се срещат със знаменитости и професионални спортисти.

В иска се казва още, че работодателите са изисквали от момичетата постоянни отчети за местонахождението им, включително за посещенията им при лекар и за личните им срещи. На някои от тях заплатите са били задържани с месеци или изобщо не им е било плащано. Например агенцията "Click" дължала десетки хиляди долари на модела Мелиса Бейкър за многократно използване на нейни снимки в рекламни кампании на козметичната марка "L’Oreal".

Сред обвинените некоректни работодатели са световноизвестни агенции като "Wilhemina", "Next", "Elite" и др.

През март в Instagram се появи черен списък на фотографи, агенти и стилисти, заподозрени в опити за сексуална злоупотреба с модели. Авторът на списъка, който е анонимен бивш модел, регистриран с акаунта @ShitModelMgmt, включва в него 290 имена и препоръчва на манекенките да избягват да работят с тях.
Сподели.