Естественото окосмяване отново е на мода

Pinterest LinkedIn +

Най-новите тенденции в модата и личната хигиена отбелязват неочакван завой към натуралната естетика.

"Храсталакът се завърна. Може и да си е бил отишъл някъде към края на 70-те, заедно с бакенбардите, космите под мишниците и по гърдите, но днес определено се завръща" − любезно ни информира BBC.

Звезди като Майли Сайръс, Лейди Гага и Амбър Роуз публично заявиха своята страст към т. нар. срамно окосмяване, модните списания приветстваха завръщането му, а към днешна дата то дефилира и по модните подиуми.

Новият моден аксесоар, наречен "меркин", направи своя дебют във висшата мода по време на Нюйоркската седмица на модата (4-10 февруари 2018 г.). Публиката беше зашеметена от модели със странни "перуки за вагина". Смута внесе дизайнерът Каймин, който беше снабдил всичките си манекенки с "меркини" в различни форми и цветове: "от триъгълници, които имитират естествено окосмяване, до минималистични индиански пера, забодени на бельо с телесен цвят", описва ги "Sun".

Колекцията на южнокорейския дизайнер беше наречена с екзотичното име "Ориенталска градинка". Според него тези необичайни принадлежности утвърждават положителното отношение към тялото и сексуалността. "Каймин избра да представи разнообразието, уникалността и приемането на индивидуалността с жизнената човешка вагина", обясни говорител на дизайнера пред "BBC Three".

Но макар че в момента се лансират като най-новия моден тренд, перуките за вагина не са нещо ново. Според академичното издание "Oxford Companion to the Body" историята на тези интимни аксесоари може да бъде проследена до далечната 1450 г., когато те са били използвани от проститутките, за да прикриват симптомите на заболявания, предавани по полов път.

Новият моден аксесоар беше приет противоречиво от потребителите в социалните мрежи.


Сподели.