Малкият гайдар Стефан Иванов спечели "България търси талант"

Pinterest LinkedIn +

6-годишният гайдар Стефан Иванов е победителят в осмия сезон на “България търси талант”. Новият „Талант на България“ грабна титлата и наградата от 50 000 лв. с убедителните 34% от гласовете на зрителите на bTV по време живото предаване в неделя вечерта. Втори по вот останаха децата от читалище „Наука – 1901 г.“ гр. Ябланица, а трети - момичетата от балет „ВЕГА“ с техния Пиратски танц.

С неподправен чар и безспорен талант да свири на гайда малкият Стефчо сякаш с лекота пребори конкуренцията при всичките си явявания на сцената на шоуто. Още с първата си поява в осмия сезон на „България търси талант“ той предизвика огромно възхищение и интерес към себе си, а професор Тодор Кантарджиев дори получи урок по гайда от младия музикант в първия епизод на шоуто. На финала Стефан изпълни последователно родопската песен „Руфинка е болна легнала“ , „Шопска ръченица“ с втора гайдуница и завърши със „Ситно шопско“ с трета гайдуница. В номера му се включиха постепенно тъпан и танцьори от танцова школа „В Шоплука“, които също допринесоха изпълнението му да бъде още по-въздействащо и пълно.

Бляскавото шоу вчера стартира с изпълнение на Homelesz и Ъпсурт и продължи с 12 изумителни номера на финалистите, сред които: спиращи дъха илюзии, екстремно изпълнение на ролкови кънки, много красота, нежност и стил в номер на пилон, зрелищна бойна демонстрация, перфектно изпълнени народни и пиратски танци, народна песен под съпровод на класически оркестър, уникална демонстрация на абсолютен слух, много хумор, страхотни изненади и истинско забавление.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.