Максим Стависки: "Това е дъното. Няма какво да губим вече!"

Pinterest LinkedIn +

Световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки и партньорката му Албена Денкова дадоха първата си пресконференция след автомобилния инцидент, в който Максим предизвика фатална катастрофа.

Това е първата среща на фигуриста с журналисти, която не е инициирана от адвокати, нито координирана с прокурори. До сега той нямаше право на изявления, заради запазването на следствената тайна.

Максим откри срещата с думите: "Пазих мълчание, заради следствена тайна, която вече е доста изкривена. Реших да се срещна с вас в открит разговор и да се изповядам. В никакъв случай не търся оправдание. Днес търся едно разбиране, търся може би съвет."

"България ми даде страшно много и си мислех, че щастието ни ще продължи вечно. Сега когато го няма разбирам колко много сме били щастливи. Това е дъното. Няма какво да губим вече!" - продължи фигуристът.


"До вчера бях пример за подражание, днес ме мислят за престъпник", каза на пресконференцията Стависки Снимка: Avtora.com

Максим разказа своята версия за инцидента, потвърждавайки факта, че 500 метра преди мястото на катастрофата е бил спрян от служители на КАТ, заради неспазване на дистанция.

Световният шампион не пожела да коментира, защо има разлика в експертизата и показанията му за количеството алкохол в кръвта.

"Няма значение количеството. При пътно транспортно произшествие, ако си с над 0.5 промила алкохол в кръвта подлежиш на едно и също наказание. За това не искам да се политизира случая и да се свързва със съответната законова поправка, предложена в парламента" - каза Максим.

Фигуристът е отказал всички свои медийни и професионални изяви, освен тези, с които го свързват рекламните му договори, докато не се разреши казуса. За момента счита кариерата си за приключила.

Максим Стависки участва в кампанията на бТВ и в-к "24 часа" против войната на пътищата: "Ако си пил - слез, искам да стигна жив" и е носител на най-високото държавно отличие - орден "Стара Планина".

Наказателният кодекс на България предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода за престъплението, което е извършил.

Сподели.