За какво се използва Google?

Pinterest LinkedIn +

С помощта на услугата Google Trends става ясно кои са най-търсените ключови думи в популярната търсачка в различните държави.

Според данните от статистиката на Google Trends, която следи най-търсените думи от 2004 г. до днес, "Viagra"е топ интерес на Италия, Англия и Германия, а Мексико, Венецуела и Канада са полудели по "Britney Spears".

Интернет потребителите в Египет, Индия и Турция са най-ентусиазираните търсачи на думата "sex".

Германия, Мексико и Австрия са най-заинтересувани от думите "Hitler" докато "Nazi" е "най-гореща" в Чили, Австралия и Англия.

Чили е на първо място и в търсенето на сайтове свързани с думата "gay".

Google Trends предлага удобен мониторинг за най-интересните за потребителите думи и фрази. Статистиката показва интереса към даден дума по държави, зони и градове, както и пиковете в нейното търсене по дати и часове.

Любопитно е, че "Azis" е доста по-интересен за македонците, отколкото за българите. А най-много търсения в мрежата у нас за него идват от град Русе.

"Hristo Stoichkov" пък е популярен не само в България, но и Испания. Докато думата "Bulgaria" е била най-любопитна за румънците и ирландците след българите, особено покрай приема ни в ЕС и случая с медиците в Либия.

Сподели.