make.believe. Първият PlayStation Suite таблет на Sony вече е на пазара в САЩ

Pinterest LinkedIn +

Първият от двата таблета на Sony, поддържащи PlayStation Suite, излезе на hi-tech пазара в САЩ, а съвсем скоро ще мигрира и от другата страна на океана, като цените му за европейския пазар ще стартират от 480 EUR.

В САЩ Sony Tablets S - Android 3.2 Honeycomb устройство с Nvidia Tegra 2 двуядрен процесор, 3G/4G, Bluetooth v2.1, мултитъч тъчскрийн 9.4-инчов дисплей, 1GB RAM, 5-мегапикселова основна и 0.3-мегапикселова предна камера, и литиево-йонна батерия, струва US$479 – за варианта с 16GB памет, и US$599 – за варианта с 32GB.

Sony Tablets P ще може да бъде закупен срещу US$599; той се отличава от S по това, че е с два дисплея, тип мида (2х5.5-инча). Рилийзът му в САЩ е планиран за ноември тази година.

И двете устройства поддържат Qriocity, Reader Store и PlayStation Suite, като последното касае пряко потребителите на игралните конзоли на Sony (SP3 и предстоящата Vita), тъй като чрез този сервиз те могат да свалят и играят класически PlayStation заглавия – опция, която прави S и P още по-адекватни конкуренти на iPad (цените на двете марки са съпоставими), с тази разлика, че игралните приложения в App Store са далеч по-евтини от класиките на PlayStation.

"Имаме за цел да докажем, че важното е не кой е бил пръв, а кой прави нещата по-добре", гласи мотото на президента на Sony, Хауърд Стрингър.

Пак през ноември компанията ще пусне PlayStation Suite SDK, давайки възможност на производителите да портват продукцията си за всички PlayStation сертифицирани устройства, в това число Xperia Play, Sony Tablets S и P, и PlayStation Vita.

Още следващата пролет PlayStation Store ще завладее нови пазари и ще добави към съдържанието си продукцията, създадена с помощта на PlayStation Suite SDK, а междувременно Sony и Adobe Systems обединиха усилия, за да увеличат в по-кратки срокове Android 3.2 Honeycomb приложенията, достъпни за потребителите на новите таблети, стартирайки конкурс за с награден фонд $200 000.

Сподели.