Майли Сайръс счупи рекорда за най-много tweet-а в минута на тема MTV VMAs

Pinterest LinkedIn +

Фактът, че въпреки четирите си номинации не спечели нито един Moonman при раздаването на наградите на MTV за 2013 г., все повече губи значение в светлината на отзвука, който противоречивото изпълнение на Майли Сайръс предизвика в медиите и социалните мрежи. Вече е налице и първият регистриран рекорд – за най-много разпратени съобщения в Twitter, отнасящи се до видео музикалните награди на MTV в историята на телеграфната платформа.

По данни на Twitter в интервала между 21:00 и 23:00 часа (ET), когато се състоя шоуто в Бруклин, скандалният пърформанс на Майли Сайръс, включващ стриптийз и откровено сексуални внушения, е генерирал 4,5 млн. съобщения (tweets).

В своя пик туитовете, касаещи бившата звезда на Disney Channel, са достигнали 306 000 в минута – абсолютен рекорд не само в контекста на MTV VMAs, но и за телевизионно събитие от подобни и дори по-големи мащаби. За сравнение, инцидентът с електричеството на Super Bowl – най-гледаното спортно събитие в САЩ – е генерирал 231 000 туита в минута.

Самата Майли заяви преди шоуто на 25 август, че иска да направи "най-добрия VMA пърформанс на всички времена", а ден след събитието се похвали с рекордната активност в своя Twitter, където е следвана от близо 13,5 млн. фенове, известни като "Smilers".

Независимо от сензацията, която сътвори обаче, Майли Сайръс дори не застраши вечния рекорд за най-много туитове в минута. Той бе поставен само няколко седмици по-рано по време на излъчването на култовия филм на Хайяо Миязаки Castle in the Sky в Япония. Тогава от Twitter отчетоха умопомрачителните 143 199 съобщения в секунда!


Сподели.