Майката на Хана Монтана - Брук Шийлдс - за Майли Сайръс: Това, което направи на MTV VMAs, беше жалко

Pinterest LinkedIn +

Американската актриса Брук Шийлдс се присъедини към многобройните критици на Майли Сайръс, които заклеймиха представянето й на шоуто по раздаването на видео музикалните награди на MTV за 2013 г.

48-годишната звезда, която, подобно на Сайръс, бе споходена от славата още като дете с ролята на невръстна проститутка в противоречивия филм Pretty Baby, е добре позната на феновете на Hannah Montana.

Макар появите й в шоуто на Disney Channel да бяха спорадични, тя е ключов персонаж в него, тъй като изпълнява ролята на майка на Хана Монтана – превъплъщението, с което Сайръс придоби световна известност.

И от което явно отчаяно иска да се дистанцира.

"Забелязахме това още когато отидохме на неин концерт с моите дъщери, които бяха обсебени от Хана Монтана. Бяха я срещали, докато играех майка й в шоуто. И тогава отидохме на този неин концерт и атмосферата беше тотално различна.

Можех да видя как с всички сили се стреми да скъса с имиджа си от сериала… Тя умее да пее великолепно и според мен ако остави водещото в представянето й да е именно това, а не задника й… И с този език отвън, мисля, че беше доста жалко…", коментира Шийлдс, допълвайки, че това не е било нещо, на което иска децата й да станат свидетели.

"Да не би да се опитва да е Gaga? (Lady) Gaga притежава гений. Не е само показност – за мен нещата са различни", казва още актрисата, която прекратява кариерата си на модел, за да завърши университета в Принстън с бакалавърска диплома по френска литература.

Все пак Шийлдс признава на Сайръс онова, което очевидно успя да постигне с пърформанса си на 25 август.

"Ето, сега всички говорим за нея. Това трябва да й се признае. Тя беше отишла там именно с тази цел".

Както може да се предположи, освен от редица знаменитости, на много от които дори не се налага да дават оценка за видяното, тъй като то е изписано по лицата им и циркулира под формата на колажи и мемета в социалните мрежи, Сайръс бе "разпната" от родителските организации. Критиката на Parent Television Counsel обаче е насочена основно към MTV.

"MTV отново успя да извлече дивиденти, давайки платформа на сексуални послания към нашите деца като използва деца-звезди и реклами на презервативи – и всичко това в програма, според чийто рейтинг е подходяща за гледане от 14-годишни. Това е недопустимо", казва се в изявлението на един от директорите на организацията.

Сподели.