Майли Сайръс: Мръсни танци и истински сълзи

Pinterest LinkedIn +

На върха на славата и на гребена на вълната на скандала. Така накратко може да бъде описана Майли Сайръс (Miley Cyrus) през 2013 г. Нейната героиня от Disney детството - Hannah Montana - отдавна вече спи, а събуждането на новата секс икона на поп музиката, която прегази всички чартове и задръжки с гигантските хитове We Can't Stop и Wrecking Ball, вече е факт.

Търсената провокация ехти със страшна сила и трудно някой ще успее да й отнеме короната на "Най-успешна музикална звезда за 2013 година". Самата Майли пък трябва да преживее раздялата с годеника си Лиъм Хемсуърт (Liam Hemsworth) и да продължи да преследва все по-големи успехи. Защото е ясно, че в шоубизнеса неща като романтичните връзки никога не траят вечно.

Певицата даде обширно интервю за списание Rolling Stone, което може да се приеме за нейната лична изповед и хвърля светлина върху това какво мисли самата тя за всичко, което се случва около нея.

"Хората си правят татуировки на някои наистина ш*бани глупости. Знаете ли, че Алек Болдуин (Alec Baldwin) си е татуирал инициалите на Hannah Montana? Не, чакайте - беше Стивън Болдуин (Stephen Baldwin).

Той каза, че е най-големият ми фен, а аз му казах, че моите фенове имат татуировки. И така той си сложи HM на рамото. Хората наистина правят ш*бани неща", казва Майли, докато поклаща с недоумение глава.

Тя прави първите си татуировки на краката точно преди да изгрее на корицата на Rolling Stone. Когато отива при татуиста Mojo, го пита "Ще боли ли?", при което получава и очаквания кратък отговор: "Да, ще боли".
По време на интервюто Майли се сдобива с няколко нови символа по тялото си, но така или иначе вече има опит в татуирането. 20-годишната изпълнителка много се гордее с цитат на бившия американски президент Теодор Рузвелт, който е изписан на едната й ръка. "Отнася се за хора, които съдят тези, които печелят и губят, без да ги засяга пряко. С други думи - критиците."
, пояснява тя.

Разбира се, горещата тема - прословутият ѝ туъркинг на видео наградите на MTV - не е подминат в разговора с Rolling Stone. Майли се чуди и мае защо всички говорят само за нея, но не и за Робин Тик (Robin Thicke), който също е част от скандалния пърформанс.

"Никой не обелва дума за мъжа зад дупето ми. Всички говорят само за това как Майли Сайръс върти задник пред Робин Тик, никой не казва как Робин Тик награби Майли отзад. Има някакъв двоен стандарт тук.

Америка е толкова странна по отношение на това какво хората мисля за правилно и грешно. Онзи ден например гледам Breaking Bad и там правеха метамфетамини. Буквално научих как да си правя наркотици от този сериал. И изведнъж по телевизията цензурират думата "fuck".

Бях изумена. Казах си: "Наистина ли?" В сериала дават как убиват човек и после как слагат тялото му да се разлага в киселина, но цензурират "fuck"? Така и при мен на наградите на MTV - правя разни неща, но изведнъж заглушават думата "molly"., недоумява Майли относно хорските мнения и цензурата в САЩ.

Тя разкрива и подробности около това как се е стигнало до идеята да запишат с Kanye West алтернативна версия на неговата песен Black Skinhead. "Той ми каза преди да се кача на сцената на MTV: Няма друг музикален артист, в когото вярвам повече, отколкото в теб.". Всички в стаята притихнаха.", смее се Майли, като добавя, че след това рапърът ѝ пратил sms, в който пишело, че не може да спре да мисли за нейното шоу.

Певицата твърди, че не ѝ пука за тези, които смятат, че самият пърформанс е бил катастрофа. "Не съм се опитвала да бъда секси. Ако го исках, щях да бъда секси. Мога да танцувам далеч по-добре от това. Освен това знам, че плезенето с език също не е секси".

Премиерата на видеото на Wrecking Ball съвпада с момента, в който Майли Сайръс дава интервюто за Rolling Stone. Докато заедно го гледат, всички виждат една малка сълза, която напира да излезе от окото ѝ. Майли става сериозна: "Това беше истинско. Кучето ми тъкмо бе починало".

Истинска сълза в един от най-гледаните видеоклипове за 2013 г. По това време тя все още е с Лиъм Хемсуърт. Ако починалият домашен любимец я е накарал да се разплаче пред камера, то какво ли предстои в следващото ѝ видео от албума Bangerz? Реки от сълзи или повече от онзи налудничав мръсен танц, примесен с палаво плезене?... Следва продължение...

Сподели.