"Machine Head" отложиха цялото си европейско турне, включително концерта в София

Pinterest LinkedIn +

"Machine Head" отложиха цялото си европейско турне, планирано за тази пролет, заради извънредната ситуация в света с разпространението на коронавируса. Сред отложените концерти е и планираният за 13 май в столичната зала "Универсиада".

"С натежели сърца трябва да обявим, че отлагаме предстоящото си турне в Европа и Великобритания, организирано по повод 25-ата годишнина на "Burn My Eyes". Тъй като живеем в района на залива на Сан Франциско (Bay Area), бяхме засегнати тежко и сме свидетели от първа ръка на това, което се случва в момента. Публичните събирания на повече от 1000 души бяха забранени в Сан Хосе и дори в центъра на Сан Франциско, поради което големите концерти и конференции бяха отменени", се казва в съобщение, публикувано в страницата на групата във Фейсбук. 

Музикантите уточняват, че правят това изявление с "дълбоко разочарование и съжаление" и уточняват, че юбилейното турне "Burn My Eyes" ще бъде отложено, а датите ще бъдат пренасрочени най-рано за есента, но "може би и за по-късно". Посланието завършва с пожелание към феновете: "Пазете се, бъдете спокойни и се чувствайте добре, приятели".

Цялото изявление може да прочетете тук":

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.