Коронавирусът отложи и автосалона в Ню Йорк

Pinterest LinkedIn +

Още едно от най-големите автомобилни събития беше отложено заради епидемията от коронавируса Covid-19. Автосалонът в Ню Йорк, който трябваше да се проведе от 10 до 19 април т.г., ще се състои по-късно, съобщиха организаторите.

Новите дати са от 28 август до 6 септември т.г. "Предприемаме тази стъпка, за да защитим нашите гости, изложители и участници от коронавируса. В продължение на 120 години мотото "шоуто трябва да продължи" е дълбоко вкоренено в нашата ДНК и решението не беше лесно, но здравето на всички замесени в историческото събитие е най-големият приоритет за нас", казва президентът на организацията на автомобилните дилъри в Ню Йорк Марк Шейнбърг, която е и организатор на автосалона.

Вече са започнати разговори с автомобилните компании и партньорите на събитието и се работи по организацията за новите дати. Това е и третият голям автосалон, който беше отменен или отложен заради коронавируса. Този в Пекин също беше отложен, като новите дати ще се определят по-късно, а автосалонът в Женева беше напълно отменен, като нови дати може да се съобщят в зависимост от развоя на епидемията.

На автосалона в Ню Йорк се очакваше да дебютират множество нови коли, включително Ford Bronco, Honda Odyssey и Infinity QX55. Компаниите засега не са съобщили дали ще направят отделни премиери, или ще изчакат новите дати на автосалона.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.