LulzSec не стоят зад атаката срещу Sega, предлагат помощта си

Pinterest LinkedIn +

Развихрилата се в последните няколко седмици хакерска групировка LulzSec не стои зад поредната хакерска атака – регистрираното на 16 юни неоторизирано проникване в базата данни на Sega Pass, което стана причина за изключването на системата и започналото разследване по случая.

LulzSec, които поеха отговорността за кибер атаките срещу Sony, CIA, порно сайта Pron.com и сайтовете на онлайн игрите Minecraft, League of Legends и EVE Online, отново използваха за трибуна телеграфната социална мрежа на знаменитостите – Twitter, този път не за да си припишат инцидента, а за предложат помощта си: "Искаме да ви помогнем да унищожите хакерите, които ви атакуваха. Ние обичаме Dreamcast, с тези хора е свършено", казва се в публикацията на групировката.

Същевременно Sega призовават потребителите на Sega Pass да сменят потребителските си имена, e-mail адреси и пароли навсякъде, където те се дублират с използваните за достъп до компрометираната база данни. Както и повечето други засегнати компании от последните кибер атаки, в това число Square Enix, Codemasters, Bethesda и Nintendo, от Sega уверяват общността си, че информацията за кредитните им карти и извършените чрез тях транзакции не е изложена на риск, тъй като се съхранява от трета страна.

Ползвателите на Sega Pass ще бъдат уведомени чрез официално изявление от компанията веднага, щом сервизът заработи отново.

Сподели.