Акцията на LulzSec приключи с удар по Battlefield Heroes

Pinterest LinkedIn +

Причина за спирането на сървърите на безплатната Battlefield Heroes през изминалия уикенд е неоторизираното проникване в базата с потребителски данни на Electronic Arts, осъществено от хакерската организация LulzSec, поела отговорността за атаките срещу Bethesda, Minecraft, League of Legends, EVE Online, League of Legends и Heroes of Newerth.

Това е последният удар на LulzSec, с който организацията слага край на 50-дневната си акция, обявиха хакерите с официално обръщение към всички интернет потребители, заинтересовани от действията им. През изминалите близо 3 месеца организацията удари още ЦРУ, PBS, Sony Pictures, Сената на Съединените американски щати, порнографския сайт Pron.com, IT компанията FinFisher, AT&T и др.

"Нашият предварително планиран 50-дневен круиз приключи и е време да се изгубим зад хоризонта, надявайки се, че оставяме в завещание вдъхновение, страх, отричане, щастие, одобрение, неодобрение, присмех, срам, дълбок размисъл, ревност, омраза и дори любов. Ако не друго, надяваме се, че сме повлияли поне мъничко някому, някъде", казва се още в изявлението, подписано от Lulz Security – "екип от шестима".

От EA отричат лични данни като имейл адреси, номера на кредитни карти, история на активността и др. да са компрометирани при атаката срещу Battlefield Heroes, която се намира в бета фаза на отворени тестове и има над половин милион потребители, чиито пароли са криптирани и също не би трябвало да са усвоени.

Въпреки това на потребителите се препоръчва да проверят дали данните им за достъп са влезли в обсега на атаката чрез Dazzlepod и ако това е така, да сменят потребителските си имена и пароли навсякъде, където ги използват.

Сподели.