Луис Армстронг в трета вечер на София Джаз Пик 2005

Pinterest LinkedIn +

На 26 март (събота) в зала „България” ще започне третата вечер от джаз фестивала София Джаз Пик 2005. В 18:00 часа е откриването на пътуващата по световните джаз фестивали изложба „Картини от живота на Луис Армстронг”.


Тя е предоставена от Американския културен институт специално за София Джаз Пик 2005 и разказва в картини и текст за живота на великия музикант.

Изложбата ще бъде разположена във фоайето на зала „България” и ще съпътства вечерите на софийския джаз фестивал. Биографичен филм за Луис Армстронг (Louis Armstrong), пък, ще бъде прожектиран от 18:30 часа в камерна зала „България”. Входът и за двете мероприятия е свободен.

От 19:30 часа започва третата концертна вечер на София Джаз Пик 2005. Първата група в програмата е Sofia Jazz Peak Band. Талантливият пианист, аранжор и композитор Ангел Заберски - син представя новия си проект, заедно с най-добрите си приятели и колеги - Мишо Йосифов (тромпет), Борис Петров – Малкото Парче (алт саксофон), Петър Момчев (баритон саксофон), Стоян Янкулов (ударни) и други. Музиката е авторска и притежава типично бендово звучене. То напомня почерка на Сами Нестико, Тед Джоунс, Роб Маккониъл.

Втора група за вечерта е британската фънк-сензация Dennis Rollins’ Badbone & Co. Денис Ролинс (Dennis Rollins, на снимката) е роден в Бирмингам през 1964 г. На 14 години започва да свири на тромбон, повлиян от джаз и фънк легенди като Каунт Бейси, Дюк Елингтън, Доналд Бърд, “Ърт, уинд енд файър” и “Хеднхънтърс”.

През 2000 г. създава групата си Badbone & Co. Авторските композиции на Денис в двата албума ("Badbone" и "Make Your Move") са уникални и съчетават най-доброто от британския джаз-фънк. Брилянтни импровизации, експериментални елементи, прекрасни балади и най-страхотният фънк ритъм на света ще дойдат в София благодарение на Денис Ролинс, който се е превърнал в един от най-добрите тромбонисти на днешния джаз-фънк свят.

Инфо: Класик ФМ радио

Сподели.