"Лудият гений" Hector Zazou на фестивала София Джаз Пик

Pinterest LinkedIn +

Концерт на Ектор Зазу (Hector Zazou) - един от най-непредсказуемите и иновативни френски композитори, музиканти и продуценти, ще се състои на 22 март от 19.30 в зала Люмиер на НДК. Той е част от акцентите на тазгодишния фестивал София Джаз Пик.

Сравняван с Питър Гейбриъл (Peter Gabriel) и Дейвид Бърн (David Byrne), Ектор Зазу е композитор, който не влиза точно на нито една лавичка, освен може би "луди гении", пише programata.bg. Вихрил е въображението си в сферите на рока, музикалния импресионизъм, африканската традиционна музика.

Концерт-спектакълът Quadri [ + ] Chromies , който той ще представи в България, комбинира пиеси за електронни инструменти и струнен квартет (от оркестъра на Classic FM) с видео-картините на друг вдъхновен новатор - Бернар Кайо. Кайо започва визуалната си кариера с живопис и фотография през 60-те, но остава в историята с компютърно-генерираните си образи и теоретичната си работа в сферата.

На 21 март Quadri [ + ] Chromies ще бъде представен и в Русе, в рамките на международния фестивал "Мартенски музикални дни". Концертът там ще е в Зала “Доходно здание”, от 20.30 ч.
Сподели.