"Lucasfilm" уволни Джина Карано от "The Mandalorian" по политически причини

Pinterest LinkedIn +

Компанията "Lucasfilm" уволни актрисата Джина Карано, която играе ролята на Кара Дън в нашумерия сериал "The Mandalorian". 38-годишната американска актриса, телевизионна звезда, фитнес модел и бивш ММА боец няма да се завърне във вселената на "Междузвездни войни" по идеологически причини.

Компанията "Lucasfilm", която стои зад сериала, потвърди официално, че вече не работи с актрисата, без да посочва конкретната причина за това. "Джина Карано в момента не работи за Lucasfilm и няма планове да работи в бъдеще", коментират представители на компанията пред "Hollywood Reporter" и допълват: "Нейните публикации в социалните мрежи, които очернят хора на база техните културни и религиозни идентичности, са отвратителни и неприемливи".

Това официално становище стана повод мнозина да заключат, е неочакваното уволнение най-вероятно е свързано с политически коментар на Джина в Instagram, а именно с изказването й, че да си републиканец днес е като да си "евреин по време на Холокоста". Този невинен на пръв поглед коментар, публикуван във вторник и скоропостижно изтрит, отприщи лавина от недоволство сред по-политкоректните потребители на социалните мрежи, които дори организираха онлайн кампания #FireGinaCarano ("Уволнете Джина Карано").

Карано е част от актьорския състав на "The Mandalorian" още от първия сезон на хитовия сериал, излъчван в стрийминг платформата Disney+. Тя не за пръв път си позволява "волности" в социалните мрежи, където открито споделя политическите си възгледи. В един нашумял свой туит тя се шегува, че лидерите на Демократическата партия в САЩ скоро ще препоръчат на американците да носят и маски за очи, за да не виждат "какво наистина се случва". В друга своя публикация актрисата намеква, че изборите за президент са били манипулирани.

Естествено, отношението на феновете на сериала и на Джина към случващото се е противоречиво. Според някои е недопустимо политиката да влияе на изкуството по такъв начин, според други актрисата е трябва да се съобразява с актуалните изисквания за политкоректност, а според трети нейното уволнение е чиста проява на фашизъм. 

Сподели.