Loud Festival 2012 - ден втори: Asphyx, Meshuggah, Soulfly, Annihilator, Slayer (Снимки и видео)

Pinterest LinkedIn +

Върнах се в парка до Терминал 2 на Летище София за втория ден на Loud Festival 2012, изпълнена с много позитивни емоции!

Виж снимки от втория ден на Loud Festival 2012>>

В атмосферата се улавяше онова уникално усещане, което човек може да почувства само на подобно голямо музикално събитие. За разлика от предишната вечер (виж повече инфо: ТУК), този път времето не беше хубаво - небето бе пълно с дъждовни облаци, които търпеливо чакаха реда си и не след дълго се изсипаха над главите ни.

Организаторите на Loud Festival 2012 бяха направили малки промени - няколко огради бяха разместени поради съображения за сигурност, а в кетъринг зоната бе добавено още едно място, откъдето хората да си закупят храна. Освен това, друго не ми направи впечатление и всичко изглеждаше нормално.

Оставаха броени минути до появата на първата група за вечерта! Asphyx поставиха началото на вълната от метъл еуфория с интрото The Quest of Absurdity, последвано от Scorbutics, M.S. Bismarck и много други.

След кратка пауза сцената бе разтресена от шведската банда Meshuggah. Музикантите, които стъпват за първи път на българска земя, забиха парчета като Demiurge, Bleed и други.

По време на сета им заваля проливен дъжд, който превърна тревната площ пред сцената в тресавище. Това обаче не попречи на любителите на погото! До самия край на фестивала пък по алеите се разхождаха кални до уши жени и мъже.

След това дойде време и за Soulfly, които ни изсвириха и няколко песни на Sepultura. Част от кавърите бяха известни заглавия като Roots Bloody Roots и Arise.

В почивката преди появата на следващата банда член на Asphyx се разходи из публиката с фотоапарат в ръка, снимайки калта пред сцената и обстановката около нея.

Annihilator забиха Stonewall, The Fun Palace, Welcome to Your Death, Alice in Hell и др.

Оставаше половин час до гига на вторите хедлайнери на Loud Festival 2012 – Slayer! Дъждът отдавна беше спрял, времето стана много по-приятно, а повечето фенове се бяха събрали за по една студена бира в кетъринг зоната. Някои се ориентираха към караокето, други към 50-метровото бънджи, а трети разпускаха на джагите и механичната боксова круша.

Когато дългоочакваните траш метъли от Slayer стъпиха на сцената, публиката отново полудя! Бандата свири почти час и половина, като сетлистът включваше култови парчета като Raining Blood, Postmortem, Spirit in Black, Angel of Death и други!

Taка приключи дебютното издание на Loud Festival 2012! Концертите свършиха, но ние сме сигурни, че организаторите ще ни зарадват отново с мащабното събитие и следващата година! Дотогава можем само да чакаме и да се надяваме, че тогава прекарването също ще е толкова добро, а бандите - все толкова яки!

Loud Festival - ден 1: Tristania, Lacuna Coil, Behemoth, Symphony X, W.A.S.P.>>
Сподели.