Loud Festival 2012 - ден първи: Tristania, Lacuna Coil, Behemoth, Symphony X, W.A.S.P. (Снимки и видео)

Pinterest LinkedIn +

Денят е събота! Датата е 2 юни, а това означава, че започва първият ден от Loud Festival 2012!

Виж снимки от първия ден на Loud Festival 2012>>

По обяд времето бе прекрасно и хиляди фенове на метъл музиката чакаха своя ред, за да бъдат допуснати до фестивалната зона. Охраната на входа беше много приветлива, действаше бързо и всичко вървеше по вода.

Успях да взема пропуска си сравнително рано и това ми даде добра възможност да разгледам всичко, което ми направи впечатление, както и да чуя отзивите на някои от посетителите.

Вървейки по пътя към фестивалната зона, бях проверена още няколко пъти както за гривна, билет и пропуск, така и за оръжие или някакъв друг уред, с който бих могла да нараня някого.

Останах впечатлена от мерките за сигурност, тъй като впоследствие дочух, че вече са изловили фенове с предмети, застрашаващи безопасността на събитието.

Повървях още малко и видях бекстейджа, а до него - огромната сцена, на която по-късно щяха да забият култовите Tristania, Lacuna Coil, Behemoth, Symphony X и W.A.S.P.

Голяма група от хора се бяха наредили за автографи в signing session палатката, чакайки своите идоли. Мърчандайз зоната, както и студиото за татуировки, са в приятна близост до сцената, което вероятно радва много от почитателите на алтернативния стил. 

Има и други приятни местенца като тентата, под която са джагите, караоке зоната и още много специални изненади, които организаторите на Loud Festival 2012 са подготвили за двата фестивални дни.

Забелязах и пункта за смет, в който всеки фен има възможност да размени отпадъците си за бира. Палатковият лагер се намира срещу уникалното кътче с големи чадъри и приятни дървени пейки, които предоставят място за отдих и сянка от жаркото следобедно слънце. В комбинация с това, организаторите са осигурили и голямо разнообразие от храни и напитки.

Оставаха броени минути до старта на Loud Festival 2012, а атмосферата ставаше все по-добра!

Tristania бяха първите, които забиха на сцената. За жалост, поредният дъжд, който се изсипа, принуди част от феновете да напуснат терена пред сцената, тъй като тревната площ потъна в кал и вода.

Въпреки това, Lacuna Coil успяха да върнат обратно усмивките ни! Чухме Kill The Light, I Don't Believe In Tomorrow и много други песни от стари и нови албуми. Нарастващите емоции в публиката вече можеха да се уловят дори и на самото летище!

Феновете буквално пощуряха при появата на Behemoth и Symphony X, които ни разгорещиха максимално преди излизането на дългоочакваните хедлайнери oт W.A.S.P.! За тях, на сцената бяха инсталирани големи видео стени, на които успяхме да се насладим на кадри от техни видеоклипове и концерти.

W.A.S.P. започнаха своя сет с интро, включващо микс от хитове, след което последваха On Your Knees, The Real Me, L.O.V.E. Machine, Crazy и други добре познати и обичани парчета!

Концертите от първия ден на Loud Festival 2012 приключиха, но забавленията и всичко останало продължиха с пълна сила! Тълпа от хора се понесе към изходите, а настроението остана във въздуха в очакване на следващата фестивална вечер, когато ще видим Asphyx, Meshuggah, Soulfly, Annihilator и Slayer!

Loud Festival - ден 2: Asphyx, Meshuggah, Soulfly, Annihilator, Slayer>>
Сподели.