Лот Лориен и Иво Папазов в етно фестивал в Стара Загора

Pinterest LinkedIn +


В пет концертни вечери, в периода 3 – 7 септември, в Стара Загора ще се проведе международният фестивал "АртЗона – Стара Загора" 2005. В него ще бъдат представени няколко различни по вид програми, разнообразни както стилово, така и национално. Входът за всички тях е свободен.

Една от най-атрактивните вечери ще бъде откриващата - на 3 октомври. На специално издигнатата за събитието сцена пред сградата на Община Стара Загора (или в Синдикалния дом, намиращ се точно срещу нея, ако завали) ще излязат изпълнители от 4 нациоаналности. Младата етно изпълнителка Алекс ще представи Сърбия и Черна Гора, 17-годишната Корнелия, която владее седемнадесет инструмента и по-опитната й колежка Нарциса, изпълняваща авторски рок, ще представят Румъния, етно дуетът Баян и Балалайка, носител на множество награди от фестивали и конкурси - Русия, а България ще бъде представена от 3 формации.

Това са Лот Лориен – една от най-успешните български етно групи през последните години на световните музикални сцени; Брейнсторм – популярна с джазовите си трактовки на български фолклор и привличаща вниманието с музикантите, включени в нея, като Минко Ламбов, Йордан Йончев – Гъмзата, Недялко Недялков и други, и Иво Папазов и неговия оркестър (България) – най-добрият и популярен български кларнетист, които ще закрият концерта с над едночасово шоу. Начален час 17:00 ч.

В останалите дни програмата е следната:

4 септември – вторник

Диджей етно парти. Ще участват диджеите MIDNIGHTMAN a.k.a TAKASHI (Турция), DJ Gojira (Румъния) и DJ Ти6о (България). С тях ще свирят наживо Корнелия (Румъния) и Минко Ламбов и Недялко Недялков (България, Брейнсторм)

5 септември – сряда

Концерт на духови оркестри от цялата страна в парка "5-ти октомври". Те ще представят своята програма с дефиле по централните улици на града.

Концерт на Мая Йорданова и групите Скай, Декор, Фронтеро, Фрий стайл, Самейра. Хедлайнери на концерта ще са Б.Т.Р. Концертът ще завърши с обща песен, изпълнена от всички участници, специално написана и посветена на Международния ден на мира - 21 септември. Специален гост на събитието ще е постоянният координатор на ООН за България г-н Нийл Буне.

Концертът ще е на откритата сцена пред община Стара Загора. Начало 20.00 часа. При дъждовно време концертът ще е в залата на Профсъюзния дом.

6 септември - четвъртък

Представяне на млади български оперни певци, които ще изпълнят оперни фрагменти и арии от опери, в които има препратки и реверанс към народното творчество на различни народи. Всички участници са възпитаници на ДМА "П. Владигеров". 
 
7 септември - петък

Представителният фолклорен ансамбъл на гр. Стара Загора – "Загоре" ще представи своя нов спектакъл и ще закрие фестивала “АртЗона – Стара Загора" 2005.

Организатори на събитието са "Неоарт" - България, заедно с Община Стара Загора и Държавна опера Стара Загора.
 

Сподели.